Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 25. marraskuuta 2012

HARMAATA

Täysin tyyni veden pinta ja utuinen järvimaisema

Kuralätäkön heijastuksia.....

Talven törröttäjät nytkin komeita

Jäkälää puun oksassa
Harmaa on se väri, mikä on ollut vallitsevana maisemassa aika paljon. Välillä se ahdistaa yhdistettynä vähään valoon, mutta tänään ilmassa oli jotain niin suloisen pehmeää ja utuista, että tuntui hyvälle:) Lämpöä +7, marraskuun lopussa! Kun kävelin hakemaan postia, ilma tuntui ihanalta hengittää. Kosteaa ja raikasta. Puutarhaa voisi hyvin vielä raivata, muttei oikein huvita, joten jätän suosiolla kevääseen. Silloin puuhista nauttii, eikä ole kysymys pakosta. Puutarhan hoidosta saa itselleen äkkiä harrastuksen, josta tulee stressi. Täytyy pitää varansa.....muuten menetän paljon ihania asioita, tuntemuksia ja aistimuksia, mitä puutarhailuun liittyy.

2 kommenttia:

  1. Hienoja otoksia marraskuun harmaudesta. Nyt on niin märkää, ettei ainakaan nurmikolle edes kannata mennä tepastelemaan.

    VastaaPoista
  2. Kivan näköistä tuo jäkälä. Ihan sarvien näköistä.

    VastaaPoista