Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 9. heinäkuuta 2012

HEINÄKUUN HEHKUA

Valamonruusut lähes köynnöstävät, kun  tukea on lähellä.
Tältä puolelta ruusut peittävät muut istutukset.

`Rhapsody in Blue`on tänä keväänä istutettu ja kukkii jo nyt :)
Heinäkuussa kukkii niin paljon ja niin nopeasti kaikkea, ettei oikein ehdi dokumentoida saati kirjoittaa tänne mitään. Ulkona on niin paljon mukavaa puuhaa, että sisällä tulee oltua vain  pakolliset kuten nukkumiseen käytetty aika;)

Tämän kesän kukinta on kyllä komeaa ja korkeaa! Kaikkea on joutunut tukemaa, laukoista juhannusruusuihin.
Tähtilaukat ovat valtavia! Suurin kukinto 28 cm.


Marhanliljat ovat miehen korkuisia.

Räväkän värinen pellavalilja.

Kukkarunsauttaa etelän puolella. Edessä jalokallioista ja oranssinkeltaista kesäkulleroa.

`Mummon` pionin kukinta menee nopeasti ohi.

Ketoneilikkakin  pistää parastaan :)

Alkukesän viileys ja runsaat sateet ilmeisesti syynä runsauteen ja korkeuteen. Ruusujen kukinta jatkuu nyt valamonruusulla, teresanruusulla ja hienolla sinivioletilla `Rhapsody in Blue`ruusulla. Ihania tuoksuja siis riittää pihapiirissä :)

7 kommenttia:

 1. Todella komeita ja kauniita ovat kukkasi!
  Sääli kun kestävät niin vähän aikaa vain,
  Iloa viikkoosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi koko ajan alkaa jonkin kasvin kukinta. Näin koko kesäksi riittää silmäniloa:)

   Poista
 2. Luulin jo kuvittelevani, että tänä vuonna kasvit ovat jotenkin tavallista korkeampia. Mukava kuulla muidenkin huomanneen saman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista, että koskaan aiemmin olisi tarvinnut esim. akileijoja tukea, mutta nyt piti!

   Poista
 3. Onpa kauniita kuvia. Sulla kirvat eivät ole tehneet tuhojaan tuohon valamonruusuun!

  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kirvoja on ollut runsaasti kaikissa ruusuissa:( Olen Tolu-vedellä suihkutellut pariinkin otteeseen, joten pahempaa tuhoa ei ole tullut. Valamonruusu on kyllä yksi kestävimmistä. Sen kukintaa ei näytä häiritsevän mikään. Tavi ränsisisti kuvassa olevan ruusualueen tosi kurjaksi, mutta kummasti se toipui:)

   Poista
 4. Tähtilaukkoja on hommattava tännekkin, upeita!

  VastaaPoista