Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

JUHANNUS

Juhannuksen aikaan on paljon tuoksuvia kukkia kuten kuvan illakko
Ihanan kauniin Juhannuksen jälkeen sataa vettä taivaan täydeltä. On satanut koko päivän. Luonto kasveineen kyllä kaipaa vettä, varsinkin istuttamamme 750 mansikan tainta. Helpommalla pääsee, kun ei tarvitse käyttää sadettimia. Ruukkukasveja piti jo siirrellä katosten alle suojaan, etteivät ihan hukuksiin joudu.

Ahomansikan  raakileet ovat jo puoliksi punaisia, joten kohta pääsee maistelemaan:) Vesi tekee niillekin hyvää, kun kasvupaikka on paahteinen ja kuiva. Jospa saisimme hieman suurempia mansikoita. Mikään ei ole niin ihanaa kuin ahomansikan aromi. Lapsuudesta muistan kuumat kesäpäivät, niittyjen tuoksun ja mansikoiden maun. Heinään kerätty suloinen punainen rivi mansikoita syötiin hartaina laiturilla istuen ja varpaat vedessä heiluen:)

Polkua pitkin rantaan...

Juhannuskoristelua

Juhannusruusut

Rantasaunan kastelujärjestelmä;)

Kokko palaa Kallajärven saaressa

Venekunnat lähdössä takaisin mökeilleen

Saunojen savuja  kuulaassa illassa

Kotiranta lähestyy

Kiviportaita pitkin kuistille syömään

Martalla oli ihan oma rentoutushetki kuistilla :)
Juhannusta vietimme hyvin perinteisesti nauttien kauniista säästä, saunoen ja kokkoa katsellen, unohtamatta hyvää kalaruokaa, jota puoliso savusti ensimmäitä kertaa uudessa kesäkeittiössä. Kesäkeittiö on vielä kesken, mutta savustaminen onnistui jo hienosti:)

2 kommenttia:

  1. Valtavan ihania perinteisen järvisuomen kesäisiä kuvia!

    VastaaPoista
  2. Onpa kauniita kuvia ja kaunis miljöö...Tervetuloa katsomaan Villiin pihaani. Löysin onnekseni tänne jostain, ehkä olen poikennut aiemminkin.

    VastaaPoista