Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 29. lokakuuta 2011

SYYSVÄREJÄ V

Tämä syksy vain jatkuu ja värejä riittää! Pihapuuhia on voinut jatkaa vielä. Tänäänkin raivasin siperiankurjenmiekkojen varsia pois. Ne ovat kaikkein ikävimpiä keväällä. Eivät irtoa kuin leikkaamalla:(  Kyseisiä kasveja sattuu Siilin pihalla olemaan runsaasti, joten eipä jää kaikki kevääseen. Muuten jätän suurimman osan talventörröttäjiksi ja suojaamaan juuristoa. Fengshui-spiraalinikin on jo aika hyvällä mallilla. Tarkoitus oli aloittaa vasta keväällä, mutta kun näitä ilimoja on piisannut, niin valmistakin on tullut:)  Kuistin edustan kiveystä jos vielä ehtisi laittaa ennen lumen tuloa....

Päätin vähän leikitellä ja muokkasin kuvista hieman hehkeämpiä kuin ne oikeasti ovatkaan. Picasalla se onnistuu helposti:) Rajausta, kontrastin säätöä, pehmeäpiirtoa, tummennusta, vaalennustakin......
Tulikellukka

Purppuraheisiangervo

Koristevatukka

Kehäkukka

Keltapietaryrtti

Nurmikkobellis

Alaskankleitonia

Asteri

Vuorimunkki

Orvokki

Ruusumalva
Niin ja oikeasti nämä kaikki löytyivät tänään puutarhasta! Oi näitä värejä:)

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja värejä! On nyt kiva syksy, tästä saa ammennettua voimia ja virtaa, kaikesta tästä kauneudesta.

    VastaaPoista
  2. Miusta tää on myös ihan kivaa. saa jatkaa puutarhahommia vielä ja valmistella kevättä:) Miun toivomuslistalla olis tällainen lämmin syksy ja sitten kertaheitolla oikea talvi!

    VastaaPoista