Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 23. tammikuuta 2011

SUNNUNTAINA
Tänään on ollut todella kaunis, suorastaan idyllinen talvipäivä:). Ystävän kanssa teimme kävelyretken ja kamera oli myös mukana, joten kaunista maisemaa tuli ikuistettua vähän väliä. Kun tulin kotiin, tuli yksi kauris vastaan pihapolulla! Se säikähti ja pakeni pellolle, jossa kaksi muuta olivat. Jäivät seuraamaan tekemisiäni ja pääsin hiljaa liikkumalla n. 30 m päähän, ah! Kyllä ne on kauniita ja siroja:). Kun yritin lähemmäksi.....se oli liikaa, joten näin vain söpöt peräpeilit hetken aikaa. Ne muuten pomppivat hassun näköisesti: Tasajalkahypyn näköisiä loikkia ja korkealle;)

6 kommenttia:

 1. Upeat kuvat ! Minä en saa koskaan noita kauriita kameralla kiinni, mutta vasta viimeviikolla meinasin ajaa muutaman yli kun hölköttelivät tuossa pihatiellä auton edellä puolen kilometriä ja sitten vasta älysivät loikata metsään. Se on aina niin sykähdyttävä kokemus nähdä niin läheltä arkoja eläimiä.

  VastaaPoista
 2. Hienosti olet saanut kauriit kuvaan, vaikka arkoja ovatkin. Meillekin elämys nähdä kuvissa edes.

  VastaaPoista
 3. Kauris on nätti eläin. Viime kesänä ihastelin kauriin jälkiä, miten pieni sorkka sillä on. Miten ikinä se pärjää ohuilla jaloilla paksussa lumessa, onneksi ei ole kohvakerroksia, helpompi liikkua. Talvella en ole nähnyt, mutta kesällä kyllä, olin pyörällä ajaa päälle kun tuli puskista tielle ihan eteen.
  Ihastuttavat kuvat kauriista Sinulla.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on ihastuttavia talvikuvia. Tykkään erityisesti tuosta ylinnä olevasta.
  Meilläpäin noita kauriita näkee aika harvoin. Itse olen nähnyt ehkä kerran.

  VastaaPoista
 5. Meidän pihan kauriit eivät ole viime aikoina näyttäytyneet. Pari yötä takaperin oli tullut tullut uudet jäljet hankeen.

  VastaaPoista
 6. Olen vanha uusilukijasi ja tulin uusaamaan lukijuuteni tänne.

  VastaaPoista