Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 10. elokuuta 2010

Sadekuuroja

Heinäkuu oli niin uskomaton, intiaanikesä! Kesä(siis tähän asti), joka muistetaan kuumuudesta ja ainakin osassa suomea, kuten meillä kuivuudesta. Minä muistan tämän kesän myös siitä, että ihana Poikaseni löysi elämänsä naisen ja kihlasi tämän:). Muistan myös sen, etten ole koskaan tarvinnut niin vähän vaatteita ja uinut koskaan niin paljon. Siitä myös, että olen ollut kotona koko ajan, sairauden vuoksi, mutta kuitenkin. Olen saanut nauttia kesästä rauhassa ja hartaasti. Hidas elämä on oikein antoisaa silloin, kun ei ole kipuja.....
Toissa yönä oli ukkosta täällä, muttei mitään vaurioita nytkään, onneksi! Monella tutulla on ainakin piha mennyt uuteen uskoon. Onneksi ihmisille ei käynyt kuinkaan:). Tänään on tullut jo neljä kuurosadetta ja se on tuntunut hyvältä, varsinkin luontoa ajatellen. Kukinta on ollut nopeaa ja tuntuu, ettei oikein ole mitään, mikä vielä kukkisi loppukesästä, paitsi kanadanpiiskut. Jos kesät lämpenevät....pitää miettiä myöhäisiä kukkijoita lisää, ehkäpä erilaisia liljoja:)

3 kommenttia:

 1. Upeita päivänliljoja sinulla.On ollut kyllä mahtava kesä.Meilläpäin on tullut sadetta sopivasti,pitkää kuivaa kautta ei ollut koko kesänä.Myöskin ukkostuhoilta ollaan säästytty - koputtaa puuta...Ikävää,että olet sairastanut,toivottavasti suunta parempaan päin.Lämpimiä elokuun päiviä sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos viestistäsi Tiina! Samoin ihanaa elokuuta sinullekin :)

  VastaaPoista
 3. Upeita nuo liljat, kaunis puutarha.
  Sadetta on täällä vähän jo tullut, hellettä piisaa vielä :)

  VastaaPoista