Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 25. elokuuta 2010

Perennapenkin laajennusta ja raakaa voimaa, jota ei ole;)


Otsikko tuli vähän hupsun lainen, mutta kertoo asian ytimen. Koska minulla on fyysisiä rajoitteita, olen joutunut kehittelmään työtapoja, jotka eivät ole liian raskaita. Eivät nämä ehkä ihan uusia ideoita ole, mutta kerronpa kuitenkin:)
Ainoa asia, josta puutarhassa en pidä, on nurmikon ajelu. Siksi olen viitisen vuotta ahkerasti perustanut uusia perenna/pensasistutuksia. Nurmikon kaivaminen on lapiolla työlästä, raskasta ja hidasta. Olen ratkaissut asian  niin, että käytän kaiken talouteen tulevan sanomalehden, pahvin ym. materiaalin kattamiseen. Kanttaan istutusalueiden reunat pari kertaa kesässä. Siitä taas tulee nurmikkotuppaita, jotka nurin käännettyinä ovat mainio paino katteille. Nyt katettuihin alueisiin voi jo ensi keväänä istuttaa kasveja tekemällä koloja katteeseen. Helppoa ja kätevää...pientä epämäärästä möykkyä joutuu hetken kestämään, mutta mitäpä se haittaa! Aina pitää olla jokin projekti menillään:)

Ylimmässä kuvassa näkyy, miten hyödynnän rikkinäiset ruukut. Sitten kantattu istutusalue. Katettu omenapuun alusta, johon aion ensi keväänä istuttaa ahomansikkaa. Alinna  kuva alueesta, jonka katoin viime vuonna alkukesästä ja istutin kasvit syksyllä.  Se on jo nyt hyvin rehevä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti