Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 5. joulukuuta 2009

Koristeet


Keraaminen aurinkokoriste ilahduttaa nyt, kun muuten ei ole paljoa värejä ja kukkivia kasveja. Sisareni on keraamikko ja häneltä olen saanut monia hauskoja ja ihania koristeita puutarhaan ja kotiin :). Kesällä ne maastoutuvat, eivätkä herätä huomiota....mutta kun tämäkin aurinko pilkistää kesällä sammalleimujen ja ukonhattujen lomasta, tuntuu mukavalta. Pienet yllätykset puutarhassa ovat mielestäni tosi tärkeitä. Kaiken ei pidä näkyä kerralla. Puutarhassani on paljon kiviä ja käsintehdyt keramiikkaesineet sopivat niiden kanssa mielestäni loistavasti. Vierastan teollista "krääsää", joka usein on liiankin näyttävää ja vaatii melkoista sommittelukykyä, ollakseen kokonaisuuden kannalta hyvää. Makuasioitahan nämä tietysti ovat:). Miehelleni on jatkuva ihmetyksen aihe se, mikä minun mielestäni voi olla kaunista ja puutarhaan sopivaa. Rakastan erityisesti ruostuneita ja kauhtuneita esineitä( varsinkin puutarhatyökaluja ja saaveja, kannuja ym.) ja risuista tehtyjä yksinkertaisia koreja ja koristeita. Luonnosta saatava materiaali ja kierrätys on mielstäni puutarhassakin parasta! Huom! Tämän kuvan otin pari päivää sitten, kun aurinko vähän pilkisti ja antoi pienen kultauksen tälle valkoiselle auringolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti