Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 22. joulukuuta 2015

JOULUTUNNELMAA?

Siilinpiha on aika rönttäisen näköinen! Talventörröttäjät rötköttävät mikä minnekin ikävän ruskeina ja märkinä. Ei tietoakaan kauniista kimaltavasta lumikuorrutuksesta. Siinä valituksen aiheet :). Tulee se joulu silti vaikkei lunta olekaan. Tulee se joulu vaikkei hirveästi siivoa. Tulee se joulu vaikkei hössötä lahjojen kanssa. Tämä joulun aika on ollut ( ainakin tähän asti) rauhallista, kiireetöntä, oikein mukavaa. Ensimmäisenä aamulla kun herään, sytytän kynttilän aamiaispöytään. Olen tehnyt niin  koko pimeän syksyn. Se riittää minulle tunnelmaksi :)

HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA!
Nautitaan hyvästä seurasta ja läheisten kanssa yhdessä olosta. Ja avantouinnista :)


Ps. kuvan on otettu marraskuussa kun meillä oli kahden päivän mittainen talvi. Orvokki otti kaiken irti lumisesta maisemasta :)

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin hyvältä, otetaan rauhallisesti ja nautitaan olosta, joulunakin. Kiitos vielä kerran ihanasta kesäisestä hetkestä ja ihanan tunnelmallista joulua teidän perheelle <3

  VastaaPoista
 2. Ihana kuva Orvokista.
  Oikein hyvää ja rauhallista joulua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Suloinen kuva. Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua sinulle.

  VastaaPoista
 4. Hieno kuva Orvokista. Meidän Halla (koira) riemuitsee lumesta, kissat ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokki on kyllä vähän erikoinen kissaksi. Ei ole moksiskaan vedestä, lumesta tai vaikka kurasta. Hilppasee joka paikkaan, eikä välitä tassujen likaantumisesta :)

   Poista