Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 2. maaliskuuta 2015

KUVAKIRJAT

Muutama vuosi sitten aloin kuvata puutarhaa innokkaasti. Ensin tarkoitus oli dokumentoida kasvit, siis, että tietäsin, mitä mihinkin olen istuttanut. Ei nimittäin ollut ihan yksi eikä kaksi kertaa kun kitkin jonkin ihanuuden pois rikkakasvina. Kasvitietämys on onneksi hieman lisääntynyt ja samoin kuvaustaidot :). Taiteen tekemisen välineenä kamera on myös mainio. Innostuin kuvaamisesta lisää sitä mukaa kun käsien hienomotoriikka huononi ja maalaaminen ja piirtäminen vaikeutui.

Neljältä edelliseltä vuodelta kuvakirjat puutarhan tapahtumista ja kasveista.

Kuvakirjoja innostuin samalla tekemään, ensin puutarhasta ja pikkuhiljaa mm. lomamatkoista. Kahdeksas kirja tuli juuri postista. Alkuinnostuksen jälkeen tuli pieni pettymys: kuvat ovat kauttaaltaan tummempia ja osin kellertävämpiä kuin omalla näytölläni ( kalibroitu). Otin yhteyttä Ifoloriin ja selvisi, että ohjelmassa on automaattinen kuvien korjailu! Plääh! Haluan itse korjata kuvani sellaisiksi kuin haluan. Automatiikka ei voi hoitaa tällaista. Sain asiallista palautetta ja neuvot, miten automaattisen korjailun saa pois päältä ohjelmasta. Kirja lähtee takaisin ja toivon mukaan saan uuden kirjan, jonka kuvat ovat juuri sellaisia kuin haluan. Teetän nimittäin vielä kortteja ja ehkä julisteitakin kesän tapahtumia varten.

Tämä aukeama ei ollut pahimmasta päästä, mutta keltaisuutta on kuitenkin liikaa.

Kuvakirjaan on helppo ladata erikokoisia kuvia ja väliin myös tekstejä.

Sain mahdutettua vuoden 2014 kirjan 72:een sivuun yli 350 kuvaa!

6 kommenttia:

 1. Minäkin olen huomannut saman Ifolorin kuvakirjoissa! On ollut aika pettymys että ottamani kuvat tulivat tosi tummina sitten. En älynnyt ottaa asiasta sen enempää selvää, mutta hyvä tietää että senkin asetuksen saisi pois. Kiva idea tehdä tuollainen kukkakirja, kuvakansioiden selaaminen on niin vaivalloista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa kysellä näköjään ja palvelu on ollut hyvää, vaikka kritisoinkin :)

   Poista
 2. Mielenkiintoista! Itsekin olen joskus miettinyt tuollaista kuvakirjaa puutarhavuosien taltioimiseksi, mutta aie on toistaiseeksi jäänyt aikeeksi. Miten kauan kirjan tekemiseen meni, suunnitteluineen ja painatuksineen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjantekeminen on nopeaa, jos valitsee valmiit pohjat ym., mutta itselläni menee eniten aikaa kuvien selaamiseen ja sopivien löytämiseen. Olen nimittäin ahkera kuvaaja ja kuva-arkistossa taitaa olla jo toistakymmentä tuhatta kuvaa. Tein yhdelle sukulaiselle kuvakirjan hautajaisista. Siihen tuli 26 sivua ja kuvia viitisenkymmentä. Sen tekemisessä meni muutama vain. Tialuksesta kesti vain reilun viikon kun kirja tuli kottiin.

   Poista
  2. ...siis muutama tunti vain :)

   Poista
 3. Ihania nuo kuvakirjat! Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista