Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 23. tammikuuta 2015

JUTTUA

Vuosi on alkanut vilkkaasti, puutarhaa ajatellen lähinnä kuvakirjaa tehden ja viime vuoden kuvia selaillen. Kova ikävä tuli jo kesään vaikka nyt on saanut ihailla upeita talvisia maisemia kuuraisine puineen ja säkenöivine hankineen. Pienet yksityiskohdat ovat hurmaavia, talvellakin. Talventörröttäjät ovat hauskoja kuvauskohteita :)Vuoden ensimmäiset puutarhalehdet ovat ilmestyneet ja Viherpihassa on juttu Siilinpihasta. Tässä nettiversio, jossa on osa varsinaisesta jutusta.
http://www.viherpiha.fi/pihasuunnittelu/paikan-henki-inspiroi-minua6 kommenttia:

 1. Mukavan tuntuinen juttu :) Erityisen kiva mun mielestäni on se, että sun pihallasi on paljon muutakin (tavaraa) ja taidetta, kuin vain puutarhakasveja. Mulle tulee aina tähän aikaan tarve kerätä siemeniä noista talventörröttäjistä. Syksyisin kun olen puutarhalevossa puutarhan kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat tavarat ja taide ovat olleet osa puutarhaani jo paljon ennen kuin niistä tuli trendikkäitä. Varsinki ruosteiset romut ovat mielestäni hieno tausta kasveille :)

   Poista
 2. Ai, se oli sinun puutarhasi. Ihania pieniä yllätyksiä ja muutenkin kaunista.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista