Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


torstai 17. huhtikuuta 2014

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ


 Säätiedot lupaavat kaunista ja lämmintä tänne Mikkeliin. Olisipa kiva kun on vieraitakin tulossa :) Voisi vaikka terassikauden aloittaa. Kuistilta voisi ihailla krookuksia, jotka alkavat olla parhaimmillaan. Muut kevätkukkaset odotuttavat vielä itseään, onhan ollut aika viileää, vaikkei lunta olekaan nähty enää sitten helmikuun. Kiertelen malttamattomana pari kertaa päivässä katsomassa, mitä maasta pilkistää. Valitettavasti lumeton talvi on aiheuttanut myös tuhoja: kylmänkukista ei näy pienintäkään turrikkalehteä ja viime vuonna siemenistä kasvattamani esikot loistavat myös poissaolollaan :(.

Krookusten lisäksi kevätkurjenmiekka on jo täydessä kukassa. Olen erityisen ihastunut tähän `Katharine Hodgkin`- lajikkeeseen, jonka kukat ovat suuret ja hienon väriset. Varsi on matala ja vankka.
Kallajärven jäät lähtivät pari päivää sitten meidän rannasta, mutta toisella puolella on vielä jäälauttoja. Verkot on jo laskettu parina päivänä ja saalistakin tullut, tosin itse olen vain seurannut tätä puuhaa sivusta Orvokin kanssa. Orvokki onkin innokas avustaja kalojen siivouksessa ja seuraa puutarhatöissäkin mukana joka paikkaan :)
2 kommenttia:

  1. Katharine on todella kaunis. Miten voikaan luonto saada aikaan tuollaisia ihmeitä. Mutta ihana on Orvokkikin.
    Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista