Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 9. syyskuuta 2013

SYYSPUUHIA


Viehättävä Nommen tori Talinnassa. Tuolta löytyi kaunis kuunlilja, luomuvalkosipulia, juustoja ym.
No niin, taas se alkoi! Syysistutukset ja siitä seuraava siirtojuoksutus. Pääsin käymään ystävän kanssa vähän reissussa, jossa kohteena oli taimistoja. Ilmoitin lähtiessä, etten hanki juuri mitään kun en enää laajenna puutarhaa....toisin kävi! Toinen toistaan ihananpia kasveja tarttui mukaan. Kalliitakaan eivät olleet kun oli syys-ale menossa. Sulo Vileenit tuli siis tehtyä kun halvalla sai;)

Kasveille pitää tietysti löytää paikat. Huonoin tapa hankkia kasveja on juuri tämä mitä minä teen eli keräilen summamutikassa kaikkea ihanaa ja alan vasta sitten miettiä, mihin ne istuttaa. Seurauksena valtava määrä kasveja on siirtynyt/jakautunut/varastoitunut jonnekin. Suurin osa on kyllä jo maassa, vain pari odottaa vielä inspiraatiota ja oivallusta oikeasta paikasta. Turhaa työtä, sanoo aviomies aina välillä hämmästellessään puuhiani. Niin taitaa olla, mutta ah, niin kivaa:)

Ihania kuulaita aamuja usvan hälvettyä.

Hauska daalia `Honka Suprise`

Ruostetta ja kesäkukkia :)
Kauniit ja lämpöiset säät ovat jatkuneet ilman yöhalloja, joten kukintaakin riittää vielä. Mm. asterit ja daaliat ovat parhaimmillaan ja monet kasvit ovat aloittaneet uuden kierroksen lämpimän kesän ansiosta. Ihana kesä!

Syysmyrkkylilja eli alaston impi oli yksi löydöistä.

Sarviorvokit ilahduttvat koko kesän.
Vanhaa kantaa oleva syysasteri kukkii tosi pitkään, usein lumen tuloon saakka.

Miniatyyriruusu `Bluesy`herkistelee aamukasteessa.
Herkkä haroasteri

Kuunlilja `Fire and Ice`

Kuunliljan kukkia

Kaunis sipulikasvi `Qween Fabiola`

Reunuspietaryrtti `Snow Ball`
Huomenna on Mikkeli-puistossa syystapahtuma, jossa olen myös mukana puutarhyhdistyksen puuhissa. Siellä on taimien vaihtoa. Vien ylimääräisiä kasveja ja yritän olla tuomatta yhtään kasvia kotiin. Saa nähdä onnistuuko ;)

http://www.mikkelipuisto.fi/

8 kommenttia:

 1. Et taida olla yksin tuon sulovileniytesi kanssa. Meikäläisellä on vähän sama vika, että tuppaan innostumaan taimikaupassa ja kannan kotiin täysin suunnittelemattomia kasveja. Siinä sitten saa vähän aikaa pähkäillä, mihin ne kaikki istuttaa - ja lisäksi joutuu siirtelemään vanhoja kasveja jonnekin pois alta. Minkäs sitä itselleen voi. En ole oppinut aiempina vuosina, enkä taida oppiakaan. Ihanaa kuitenkin kuulla, että meitä on muitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin lohdullista, että meitä on varmaan aika monta samasta vaivasta kärsiviä;)

   Poista
 2. Kyllä ne kasvit aina löytävät paikkansa pihassa ennenmin tai myöhemmin. Joskus joutuu paikkaa hakemaan pitkäänkin ja toisinaan taas paikka löytyy saman tien.

  VastaaPoista
 3. Joo-o, kovin tutulta kuulostaa. Yleensä sitten kun osa ei ole löytänyt paikkaansa, laitan ne sijaiseen kasvimaahan reunalle. Kauniita kukkijoita, varsinkin ihastuin tuohon Snow Balliin.

  VastaaPoista
 4. Tottahan sitä nyt pitää ostaa, kun kerran halavalla saa:) Tuttua myös meikäläiselle. Tällä hetkelläkin odottaa pihalla kymmenkunta kasvipurkkia istuttamista. Kunhan nyt ensin keksin niille ne paikat:)

  VastaaPoista
 5. Pihastasi ei kyllä huomaa, että teet virheostoksia. Mukavaa syksyä Mikkeliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nätisti sanottu Leena :) Taitaa olla niin, että jokainen meistä on kriittisin oman puutarhansa suhteen. Rentoutta odotellessa....

   Poista