Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 27. huhtikuuta 2013

KEVÄTTÄ :)On tätä kevättä taas odotettu, mutta nyt se edistyykin melkoista vauhtia. Viimeiset lumet sulanevat Siilinpihalta tämän päivän aikana. Pääsen raivaamaan loputkin talventörröttäjät sipulikukkien tieltä.
Haravointia olen harrastanut melko vähän, vain pahimmat ja paksuimmat kasat olen siirtänyt pensaiden juurille katteeksi ja ravinnoksi. Puutarha ei ole ihan niin esteettinen kuin jos putsaisin tarkasti, mutta yllättävän nopeasti kasvijätteet häviävät maahan. Tuntuu haasulta tehdä moninkertaista työtä: kerätä kasvijätteet ja viedä ne kompostiin ja kohta raahata kompostia takaisin perennojen juurille. Yritän säästää itseäni, koska puuhaa on niin paljon. Kipuileva polvikin on pitänyt puutarhailijan maltillisena tänä keväänä ;)

Ensimmäisinä ilahduttavat krookukset ja pikku-iirikset! Pari kertaa päivässä on käytävä katsomassa, joko jotain uutta on ilmestynyt maasta.  Yksi kevättähtikin  on jo ilmestynyt ja sinivuokot ovat nupullaan......Ihana kevät :)

9 kommenttia:

 1. Oi, ihana kevät! Hurmaavia kukkia ja täälläkin näen tuota kaunista tummankeltaista ruskearaidallista krookusta! Sitä kyllä ensi syksynä ostan, se on aivan mahtavan värinen!
  En minäkään haravoi, kasvit saavat siitä katetta sen minkä saavat. Täällä saarilla tuuleekin niin paljon, että suurin osa lehdistä lentää johonkin nurkkaukseen, mihin niitä sitten kasaantuu. Keväällä voipi kaivaa pienimpiä kasveja sieltä esiin :-)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Haravointi on ihan mukavaa hyötyliikuntaa, mutta etenkin näin keväisin olen huomannut parhaaksi keinoksi peitellä tuoreella mullalla pahimmat karikkeet ja mätänevät lehdenjämät. Tulee ihan siistin näköistä ja kaikki maatuu paikalleen nopeammin kuin luulisikaan.
  Ja kevät on kyllä jälleen kerran niin ihanaa aikaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuopa onki hyvä idea! Kiitos:) Pitääkin paraatipaikoille kokeilla.

   Poista
 3. Täällä taitaa tuo meri pitää vielä kylmää yllä kun ei oikeen muuta tule näkyviin kuin krookukset. Aivan ihania nuo pikku iirikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin eri tahtiin kevät etenee, riippuen asuinpaikoistamme. Asun järven rannalla ja se on vielä jäässä, mutta etelän puoleinen kivikkorinne herää eloon aika nopsasti:) Pikku-iirikset ovat toisaan suloisia. Viime syksyn löytö:)

   Poista
 4. Hurmaavia kevään merkkejä pihassasi. Meillä on haravoitu kyitten pelossa, mutta lehtijäte pitäisi maan humuksen hyvänä. Iiriksesi ovat upeita, tuommoisia pitää hankkia meillekin

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia, lisää vain näitä!

  VastaaPoista