Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 28. syyskuuta 2011

SYYSVÄREJÄ II

Kylväytynyt orvokki
Asteri

Tumma daalia
Liilan sarviorvokin ja limen akilleijan yhteiseloa:)

Daalia `Turun tori`

Vanha asteri-lajike

Violetti sarviorvokki on kukkinut koko kesän.

Vuoritatar

Auringontähti

Syyshohdekukka

Oranssikeltano

Haroasteri

Daalia `Anttola`

Tuulinen, mutta niin kesäinen tunnelma kuistilla :)

Viinirypäleistä saatiin ihanaa mehua :)

Amppelimansikkakin tekee vielä satoa:)
Voi, miten kaunis päivä oli tänään: Aurinkoa, tuulta ja syksyn värejä sekä kukkivien kasvien että ruskan ja syyssadon muodossa:). Ajelin tänään nurmikot, toivon mukaan viimeisen kerran tänä vuonna! Samalla katselin tarkemmin ympäristöä ja tein uuden kierroksen kameran kanssa. Paljon vielä kukkii, onneksi! Värit tekevät hyvää, voimauttavat. Nyt pitää tankata näitä värejä pitkän pimeän kauden varalle.

2 kommenttia:

  1. You have some wonderful autum flowers in your garden! I also love the picture of the garden table and white curtains! And the photograph of grapes in the basket is gorgeous! Thank you! Your autumn is very nice!

    VastaaPoista
  2. Monenlaista väriä löytyy vielä:) Kaunis syyspäivä.

    VastaaPoista