Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Syksyn tuntua

Elokuu kääntyi syyskuuksi...pieni haikeus hiipii pintaan:(. Rakastan niin kesää.....:) Syksy on luopumista: Luontokin tekee sitä, menee lepäämään. Syksy tulee olemaan minulle aina haikea ja surullinen aika, koska tyttäreni menehtyi syyskuussa. Yritän kuitenkin muistaa aina hyviä asioita, joita minulla on paljon. Syksyisestä luonnostakin ja omasta puutarhasta voi nauttia. Värit ovat hienoja ja vahvoja, tuoksut korostuvat pimenevissä illoissa, kosteaa ilmaa on hyvä hengittää. Nyt on aika sytytellä kynttilöitä :)

Onneksi vielä jotkut kasvit jatkavat kukintaansa kuten asterit ja piiskut. Pensasmustikkakin saa hehkeän syysvärin ja melkoinen kuhinakin käy vielä kanadanpiiskun kukkasissa.

1 kommentti:

  1. Komea puutarha vielä vihreä,syksyn värit pian sen maalaa omilla väreillään.
    Pensasmustikka jo punertaakin, myös meillä mökillä.
    Syksy on luopumista ja lähtöjä, haikeaa, mutta edessä, sytytetään vaan kyntteleitä ja sopeudutaan, niinhän me tehdään, että jaksetaan.

    Värikästä syksyä :D

    VastaaPoista