Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

KEVÄTHUUMAA

Puutarhailijaksi hurahtanut on ollut vaikeuksissa tänä vuonna! Lepokautta kun ei ole ollut eikä taida tulla kuin vasta ensi vuonna. Mitenkähän sitä jaksaa kaiken tämän? Hyvin, veikkaisin :). Syksyn pimeys ja harmaus kääntyi vuoden vaihteen jälkeen pikkuruiseksi talveksi ja pian jo kevääksi. Ilmeisesti leudoin ja lumettomin talvi 30 vuoteen. Pihapuuhia on pystynyt tekemään koko talven. Itselleni tämä on sopinut hyvin, tunnen olevani elossa ja virkeä kun saan puuhata pihalla. Olen rakentanut majaa, raivannut talventörröttäjät jo aikaa sitten, kärrännyt hevonkakkaa perennoille ja levittänyt puuntuhkaa sinne sun tänne.

Ensimmäisen leskenlehden bongasin 27.03, ensimmäiset krookukset avautuivat eilen, kiurunkannuksessa on isoja nuppuja ja monenlaisia piippoja nousee jo maasta. Oi, ihana kevät!
Majanrakennus on  miulle kuin paluuta lapsuuteen, jolloin kevään ensimmäisten puroläträysleikkien jälkeen aloitettiin aina majan rakentaminen :). Materiaalit olivat silloin risuja, oksia, kiviä ym. mitä nyt luonnosta löytyi. Sekään ei ole paljon muuttunut. Kierrätysmateriaaleista tämäkin maja rakentuu: Patjojen puretut joustinosat seininä, vanhoja pihalaattoja, purettuja tiilenpaloja ja pellolta löytyneitä kiviä `lattiana`. Että on ollut kivaa! Kunhan maa sulaa istutan pari köynnöstä kiipeilemään seiniksi ja kivien koloihin kivikkokasveja. Sitten siirrän penkin sinne ja istuskelemme aviomiehen kanssa kauniina kesäiltoina ihailemassa kättemme töitä ;)

Tästä majanrakennus lähti: suodatinkangas alle, hiekkaa ja sitten laattoja ja kiviä latomaan. Verkot sidoin toisiinsa rautalangalla. Kunhan maa sulaa, niin tukikepit laitetaan vielä paikoilleen pitämään maja kuosissa :)

Navetasta puretut tiilenpalat ovat erityisen kauniita, miusta. Kivikkokasveja vielä sitomaan kivet paikoilleen, niin hyvä tulee!

4 kommenttia:

 1. Oi miten hauskoja ideoita! Puutarhaharrastajalla ei koskaan ole ikävää, ja tämä talveton talvi on ollut tosi mielenkiintoinen. Hyvää kesäaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut suorastaan virkistävä `talvi`, ainoastaan hiihtämistä olen kaivannut. Kaunista ja antoisaa kesää sinulle myös!

   Poista
 2. Talvi on ollut totisesti suotuisa pihatöille ja täälläkin on nautittu oikein kunnolla. Mielenkiintoinen tuo majaprojektisi. Tuskin maltan odottaa miltä se alkaa kesän vehreytyessä näyttämään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin olen itsekin malttamaton kesää odotellessa. Sieluni silmin jo näen köynnösten peittämät seinämät ja omenapuun ja syreenin koristaman katon :) Laitan kuvia sitten lopputuloksesta.

   Poista