Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 7. maaliskuuta 2014

MAALISKUU MAAN NÄYTTÄÄ


Näsiässä on jo suuret nuput!
 Näinhän vanha kansa sanoi ja tänä vuonna se on kyllä pätenyt jo helmikuusta asti. Tuntuu ihanalta kun  on voinut tehdä puutarhassa kaikenlaista, mitä normikeväinä on tehnyt vasta huhti-toukokuussa: kaikki talventörröttäjät on katkottu ja silputtu, köynnösten kuivuneet lonkerot kiskottu alas ja tuet putsattu,  myyrien kekoja levitelty nurmikolle ja puron reunojakin jo fiksailtu :)

Ihmeellistä on se, miten kevät nyt etenee nopeasti. Eilen olin koko päivän pihalla kun aurinko paistoi pitkästä aikaa. Kuvasin joitakin kasveja, jotka olivat jo kasvuvauhdissa. Uudet suunnitelmat itävät mielessä ja melkoinen polte on jo aloittaa, varsinkin kun ensi kesänä on kolmannen kerran kolmen ystävän kanssa   PALA MAATA JA TAIVASTA- avoimet puutarhat tapahtuma 28-29.06. Linkki tapahtumasivulle oikealla. Haluamme, että joka kesä on jotain uutta jokaisella pihalla, niin tänäkin vuonna. Mikkelin kaupunki antoi tapahtumallemme tunnustusta KulttuuriKannustin- palkinnon  muodossa. Olemme tosi iloisia, että puutarha-taidetapahtuma sai näin myönteistä huomiota :)

Piianesikon uutta kasvua.

Kamtsaktanmaksaruohon hentoja sävyjä.

Vuosi sitten kylvämäni lilakukakkaiset sinivaleunikot näyttävät virkeiltä.

Kevätkurjenmiekat puskevat jo maasta.

Keiju-puutarhassa ei ole yhtään lunta!
Olin päättänyt, etten tänä keväänä kasvata kovin paljon kukkasia siemenistä. Toisin kävi kun eksyin yhdelle jos toisellekin ihanalle sivustolle, jossa on toinen toistaan kauniimpia kukkasia. Puhumattakaan paikallisista myymälöistä, joissa on melko hyvät valikoimat myös. Lajittelin siemenpussit: heti kylvettäviä 25, kohta kylvettäviä 28, myöhemmin keväällä kylvettäviä 18 ja suoraan maahan heitettäviä 15! Viidakkohan tästä taas syntyy olohuoneeseen!

Minikasvareita on käytössä nyt 7 kpl ja tämä on vasta alkua ;)

3 kommenttia:

 1. Löysin blogiisi vahingossa... kivaa luettavaa täällä on paljon! Itse vasta aloittelen kevään siemenkylvöjä. Kylvettävää on tullut ostettua taas turhan paljon, kun innostuin tilaamaan Virosta ja ostin ulkomaanmatkaltani myös. Hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tervetuloa seuraamaan miun blogia :)

   Poista
 2. Aikamoinen kylvökevät siis tiedossa! Noin se mopo vaan aina lähtee keulimaan, ei voi mitään.
  Vau miten reippaita valeunikon lehtiä. Kevätkurjenmiekat ovat täälläkin ihan samassa vaiheessa. Ihanaa, kun on jo niin paljon kevään merkkejä ja etenemistä!

  VastaaPoista