Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 1. heinäkuuta 2013

HEINÄKUU HEHKUU

Marhanlilja
Heinäkuu alkaa sateisena täällä Mikkelissä, muttei haittaa, vaan on ihan hyvä. On ollut niin helteistä ja kuivaa, että luonto kyllä kaipaa vettä. Puutarhailustakin voi tulla raskasta ja pakonomaista liiallisen kuivuuden takia:(. En tosin helposti perennoja kastele, ne pärjäävät kyllä, työntämällä juurensa syvälle maahan hakemaan kosteutta. Uudet istutukset ja ruukkukasvit sen sijaan tarvitsevat vettä. Helteistä ja veden kantamisen raskaudesta johtuen minulla onkin vielä suuri määrä taimia purkeissa. Ehkäpä huomenna pääsen istutuspuuhiin:)

Kesä on ollut tähän mennessä aivan upea: Aurinkoa ja lämpöä on riittänyt jo niin kauan, että kesää tuntuu olleen jo pitkään. Ja kesää on vielä jäljellä....
Kukinta on edellä normikesää ainakin pari viikkoa. Jopa viinikärhöt ovat jo aloittaneet kukinnan! Liljat availevat nuppujaan kovaa vauhtia. Mitähän kukkii elokuussa?

Valkoinen sinivaleunikko

Kosmoskukka

Kurjenmiekka `Sokerivene`

Valkoinen kruunuvuokko

Valkoinen kurjenmiekka

Pieni ja matala kellokukka Campanula betulifoilia
Yllä osa valkoisita ihanuuksista, jotka juuri kukkivat. Osa näistä on ihan uusia tuttavuuksia kuten tämä kellokukka, jonka sain ystävältäni viime kesänä ja osa sellaisia, jotka kukkivat nyt ensimmäistä kertaa, kuten valkoinen kurjenmiekka. Kosmoskukka on aina yhtä ihana ja kestävä kesäkukka. Valkoisen lempparini lisäksi löytyy pinkkiä ja fuksian punaista kosmosta.

Karpaattienkello

Kerrottu kurjenkello

Sikuri
Sinilaukka

Sinivaleunikko
Sinisiä ihanuuksiakin löytyy tällä hetkellä aika paljon. Akileijat ehtivät jo kukkia, mutta sinivaleunikko jaksaa vielä helteistä huolimatta kun nuppuja on niin runsaasti. Tämä kesä on ollut valeunikoille hyvä: Ovat tosi korkeita, yli metrin mittaisia ja nuppuja runsaasti. Valkoisesta laskin 13 nuppua yhdestä kukkavarresta!

Palavarakkaus

Kaukaasiantähtiputki

Mustialanruusu

Myskimalva

Viinikärhö `I am Happy`

Ruusu `Rhapsody in Blue`

Kiinanpioni `Bowl of  Beauty`

Ketoneilikoita

Kurjenpolvi `Patricia`
Pinkeissä ja liiloissakin kukkasissa löytyy jo runsaasti kukkijoita. Erityisesti on ilahduttanut pensasruusujen toipuminen. Viime talvi oli hankala ruusuille, joista monet paleltuivat ainakin osittain. Jopa ketävät juhannusruusut kärsivät ja jouduin leikkaamaan osan ihan alas. Onneksi uutta kasvua on jo näkyvissä:) Nautitaan kesästä !

2 kommenttia:

  1. Niin kauniita kaikki, mutta erityisesti huokailin tuon valkoisen kurjenmiekan kohdalla, todella kauniit kuviot siinä. Nautitaan vaan kesästä, kaikki ilo irti !

    VastaaPoista
  2. Upea tuo valkoinen kurjenmiekka!

    VastaaPoista