Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 27. heinäkuuta 2013

AVOIMET PUUTARHAT SU 4.8 KLO 12-18


Varjoinen levähdyspaikka ilta-auringossa
Viikko vielä aikaa valtakunnalliseen Avointen puutarhojen tapahtumaan:

http://www.avoimetpuutarhat.fi/fin/puutarhat/?id=6

Odotan innoissani taas muiden puutarhailusta innostuneiden tapaamista Siilinpihalla. Vaikka olisit jo käynyt alkukesästä Pala maata ja taivasta-tapahtumassa ja viime kesänä täällä, niin kannattaa poiketa taas. Parissa kuukaudessa, saati vuodessa tapahtuu paljon: Uusia kasveja, uusia istutusalueita, vanhaa rompetta ja ruosteisia tavaroita uusiokäytössä ym. ym. Tietysti myös mainioiden punakeltaisten kattiloiden määrä on lisinyt ;) Moni kasvi on saanut kuistilla uuden suojaruukun.
Pelargonit viihtyvät aurinkoisella kuistilla
Nyt kukkii monenlaisia liljoja, syysleimuja, ruusuja, kärhöjä.....vaikka kesä on edennyt nopeasti kukintaa riittää edelleen sekä perinteisissä perennoissa että harvinaisissakin kasveissa. Kasvejahan Siilinpihalta löytyy yli 1000 erilaista. Laskut ovat hieman sekaisin, mutta talvella on sitten aikaa täydentää kasvilistaa.
Erikoinen lukinlilja

Upea lilja, jonka nimi on kateissa

Maanpeiteruusu `Aspirin Rose`

Tumma kaunotar, tarhapäivänlilja `Hot Chokolate`

Maitokello

Kalifornian tuliunikko`Beach Sorbet`
Täpläleimu `Nataza`
Erilaiset kärhöt kukkivat myös puutarhan eri puolilla. Tässä viinikärhö`I Am Happy`tukee kultapalloja.
Edellä kuvia muutamista kukassa olevista. Paikan päällä näet paljon enemmän ja lisäksi voit tutustua Kuisti-Gallerian näyttelyyn, jossa on esillä maalauksiani ja valokuviani. Torikojusta saa ostaa puutarhan jakotaimia ja siemenkasvatuksia ( myös erikoisuuksia), siili-astioita, valokuvavedoksia ja kortteja. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Nähdään Siilipihalla! Osoite Kallajärventie 20, 50600 Mikkeli ( opastus Kallajärventien alusta perille)
Akryylimaalaus `Sunnuntai puutarhassa`. Tätä saa myös postikorttina.

2 kommenttia:

 1. Ihastuttava puutarha!
  Harmi etten pääse Mikkeliin asti avoimina päivinä, mutta voin ihailla näin blogin välityksellä.
  Tarvitseeko tuo viinikärhö mitään tukea?
  Akryylimaalauksesi on suloinen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Irene! Viinikärhö kuten muuutkin kärhöt tarvitsee tukea. I am Happy kiipeää kuolleen luumupuun vankkaa runkoa pitkin. Istuttelenkin useimmat kärhöt puiden juurelle tai seinustoille. Omenapuussa kukkii tällä hetkellä sinilila kärhö `Etoile Violet`

  VastaaPoista