Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

SATEEN JÄLKEEN PAISTAA AURINKO

Lämpöä on riittänyt edelleen tähän asti, mutta eilen tuli melkoinen muutos kun lämpötila humpsahti kymmenen astetta alaspäin. Kukinta on kovasti edellä viime kesäistä, joten pieni viileä jakso ei haitanne. Alkaa jo pelottaa, että kaikki kukinta on ohi liian pian ;) Varsinkin kun osallistun taas Avoimiin puutarhoihin sunnuntaina 4.8!  http://www.avoimetpuutarhat.fi/fin/puutarhat/?id=6
No ei, oikeasti kyllä täällä ihmeteltävää riittää, jos ei muuta niin Martan touhuja voi seurata....mikäli se suostuu olemaan puutarhakaverina tai on ohjaamassa kulkua puutarhassa kuten kesäkuun tapahtumassa :)
Sateen jälkeen Martta makoilee kuistilla! Emäntä on poistunut hyvän kirjan äärestä taas jotain nyppimään....
`Aspirin rose`on liikuttavan kaunis sateen jälkeen

`Nettys Pride`liljan terälehdillä kimmeltää
Täpläkellon herkkyyttä
`Pink Tiger`, jota epäilen kuitenkin `Salmon Tigeriksi`

`Lankon`

Ihanaa palavaarakkautta ja taustalla helminukkajäkkärää


`Euridike`

`I am Happy`viinikärhö tekee minut kyllä onnelliseksi:)

`Nettys Pride`auringon kultaamana
Sateen jälkeen luonto on aina kauneimmillaan. Kimaltavat pisarat koristavat joka paikkaa ja aurinko saa aikaan heijastuksia ja kuvia, joita pitää välillä katsella ihan tarkkaan....
Kesäiset arkiset puuhat kuten rättimattojen pesu! Kun levittää mäntysuovalta tuoksuvan maton kuivumaan narulle niin siinä on jotain lapsuuden kesien nostalgiaa :). Sitten istumaan kuistille ja katselemaan maisemaa: kukkiva rinne, ruispelto, järvi ja haarapääskyjen tirskutus ♥
7 kommenttia:

 1. Upeita liljoja. Ja viinikärhöt ovat niin ihania, ja mikä nimi !

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköistä. Täällä ei vaan sada vaikka tarve olisi suuri. Kaikki alkaa oleen palaneen näköistä kun ollut niin kuivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateet on kyllä kiertäneet meidätkin aika hyvin tähän asti, mutta nyt satoi edes hieman ja helpotti uusien kasvien juurtumista.

   Poista
 3. Tuolla kärhöllä on kyllä just ihana nimikin - niitä nimiä, joiden takia voisi ostaa kasvin näkemättä sitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuli miulle vahingossa kun tilaamani oli loppu, mutta hyvä näin:)

   Poista
 4. Usein hyvinkin yksinkertaisista asioista nousee ne suurimmat ilot. Myös moni muisto liittyy johonkin tuoksuun. Kuivuva räsymatto tuo minullekin mieleen lapsuuden järvenrannat ja mäntysaippuan tuoksun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tosi innokas pesemään lapsena mattoja :). Miusta oli upeaa nähdä värien kirkastuminen reippaan harjaamisen jälkeen. Muistan vieläkin myös tunteen kun kämmenellä piti juoksuttaa vettä pois maton pinnalta.

   Poista