Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 17. kesäkuuta 2013

PALA MAATA JA TAIVASTA -kukkia ja taidetta 2013

Pala maata ja taivasta-tapahtuma on tältä kesältä ohi. Lämpimät kiitokset kaikille n. 250 kävijälle ja kahdelle Päiville, Satulle  ja Sepolle avusta ja tuesta :)Samoin kiitokset ihanille ystävilleni Tiinalle, Pauliinalle ja Heinille, että olemme jo kaksi kertaa saaneet tämän tapahtuman pystyyn!
Oli aivan ihanaa vaihtaa ajatuksia puutarhailusta ja saada kannustusta tapahtuman jatkolle. Toinen tapahtumamme olikin kaksi päiväinen, joten kaikki halukkaat ehtivät paremmin tutustua kaikkiin neljään puutarhaan.
Tänä vuonna aikainen kesän tulo ja lämpimät ilmat suosivat myös: kukinta oli huomattavasti runsaampa kuin edellisenä vuonna samaan aikaan:). Nyt olivat jo kukassa mm. juhannusruusut, päivänliljat, sulkaneilikat, harjaneilikat, ruskoliljat, aikaisten lajikkeiden lisäksi. Niin ja sinivaleunikkokin aloitti jo kukinnan!

Aamulla ennen tapahtuman alkua, sää oli kaunis edellisen päivän tasaisen ja kovan sateen jälkeen:)
Toinen  näyttely puutarhassani oli pienellä kuistilla
Kauris-maalaukset ja valokuvavedokset kuisti-näyttelyssä.

`Tähdet, tähdet...`maaluksia
Pikkukuistille rakensin näyttelyn kotipellolla kuvaamieni kauriiden inspiroimista teoksista. Toisen näyttelyn puutahan vuodenkierrosta, valokuvista,  ripustin pyykkinaruille. Homma olikin aika haastava kovasta tuulesta johtuen. Pari kertaa kävinkin hakemassa kuvia ruispellosta ennen kuin tajusin käyttää teippiä apuna ;) Samat kuvat ovat nähtävinä,  kunnolla kehystettyinä, Kulttuuripappila Sylvissä Pieksämäellä http://kulttuuripappilasylvi.fi/

Tuulee!!!!

Tyyni hetki....
Yksityiskohtia kasveistaSää suosi hienosti tapahtumaamme:) Sunnuntai oli todella kaunis ja lämmin päivä klo 16 saakka, jolloin lopetimme. Sen jälkeen sää muuttui pilviseksi ja sadettakin tuli jo hieman. Hyvä ajoitus siis!
Sunnuntain ohjelmassa oli Päivi Avelan vetämät kaksi puutarhan Fengshui- kierrosta. Kiinnostusta riitti tähän hieman erilaiseen tapaan tarkastella ja rakentaa puutarhaa. Moni sai varmasti hyviä vinkkejä oman puutarhan ideointiin.

Fengshui kierros alkamassa

Torikojullakin oli vilskettä
Yksi nuorimmista vieraista, pikkuinen Nea, tutustui innokkaasti puutarhakissa Marttaan:)
Muistoksi otettujen kuvien tarkastelua

Sähäkän värinen pellavalilja avasi kukkiaan viikonlopun aikana :)
Samoin pioni!

6 kommenttia:

 1. Varmasti ihana päivä kaikille, harmittaaa tosi paljon kun asuu niin kaukana ettei pääse käymään tosta vaan.

  VastaaPoista
 2. Olisinpa halunnut myös olla mukana. Hienoa että avasitte pihanne, kauneutta on hyvä jakaa !

  VastaaPoista
 3. Oli varmasti mukavaa - niin ihania kuvia ja tunnelmia ja teillä näyttää säänhaltijakin olleen suosiollinen :)

  VastaaPoista
 4. Eläimet ja kukat, ne tuntuvat pieniä lapsia kiinnostavan :)

  VastaaPoista
 5. Pellavalilja näyttää juuri minun kasvilleni. Mitenköhän olen onnistunut olemaan tietämättä sen olemassaolosta?

  VastaaPoista
 6. Upea puutarha, miten en ole aikaisemmin tänne eksynyt ;)Tulin tuolta avointenpuutarhojen kautta ;)

  VastaaPoista