Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 16. huhtikuuta 2010

Savua ilmassa.....

Islannin tulivuoren purkauksen aiheuttama savuongelma on pysäyttänyt miettimään, mitä se voi aiheuttaa jakuessaan pidempään. Mitä se voi aiheuttaa luonnolle: linnuille, kasveille, koko kiertokululle, johon me ihmisetkin kuulumme. Lentämiseen liittyvät ongelmat ovat pieniä, jos aurinko peittyy pidemmäksi aikaa savuverhon taakse.....Toivotaan, ettei tule mitään pahoja ongelmia!

Omalla pihalla, harmaassa säässä ( ei taida nyt johtua savusta) kaikki näyttää niin ruskealta ja ankealta. Ruusupensaat ovat aika pitkään rähjäisen näköisiä. Ratkaisin ongelmaa, jos se nyt on edes ongelma, virittämällä pajuaitaa pensaiden eteen. Paikallinen halpiskauppa myi aitaa alle 3 €/kpl. Maisemoin myös kaivon niillä.... Muutenkin harrastan kaikkea luonnonmateriaalia, joten ne istuvat hyvin ainakin omasta mielestäni :). Keraaminen, hieman jo ränsistynyt keiju seuraa idänsinililjojen, Scilla siberica, pontevaa kasvua. Niin ja raparperihän se vasta hauska on:). Oranssinpunaiset omituisen näköiset ( kuin aivomassa? )pampulat putkahtavat maasta lähes ensimmäisiksi väriläiskiksi.
Kiviportaatkin näyttävät vielä niin paljailta....Kuistilta on kyllä kuvauksen jälkeen raivattu viime vuotiset humalan köynnökset pois. 

3 kommenttia:

 1. Voi nuo kiviportaat ovat upeat !
  Meillä ei vielä raparperitkaan pilkistele....

  VastaaPoista
 2. Kaunista on pihallasi.
  Upea narsissiryhmä tuolla ylempänä.
  Noita asioita minäkin juuri mietiskelin.
  Mutta kaikesta huolimatta mukavaa sunnuntaiaamua sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset Aila Ja Seijastiina! Kiviportaat on ihanat, vaikka vielä kasvusto ei niitä pehmennäkään. Mieheni on rakentanut portaat pikkuhiljaa pelloilta löytämistään kivistä....meillä siis piha rakentuu sitä mukaa kuin sopivia kiviä löytyy:)
  Onneksi tähän värittömään aikaan on noita narsisseja. Ovat muuten tänä vuonna kukkineet erityisen hyvin, jo kohta kuukauden:)

  VastaaPoista