Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 19. huhtikuuta 2010

Kevään eteneminen....

Lumet kyllä sulivat nopeasti, siis melkein, siihen nähden, miten paljon sitä on ollut. Nyt yöpakkaset hidastavat. Olemme voineet käydä vielä avannossa uimassa. Avanto on jo aika suuri, mutta jäiden lähtö ei taida Kallajärvellä olla ajankohtainen ihan vielä. Jää on muuttunut sinertäväksi...lokit hohtavat jäältä häikäisevän valkoisina. Samoin joutsenpariskunta, joka täällä pesii joka vuosi, on palannut ja harrastaa häälentojaan Puukonniemen ympärillä :)

Alemmassa kuvassa näkyy tämän hetkinen tilanne puutarhassa, varjoisimmilla puolilla. Haravointia vielä riittää, vaikka en sitä niin kovasti harrastakaan...ruohonleikkuri saa pitää huolen lopuista ja saapa nurmikko samalla ravintoa:). Kuvan altaan taustalle on tarkoitus rakentaa vesiportaat....joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti