Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 24. huhtikuuta 2010

Martan kissanpäivät

Martta-kissalla alkoi uusi vaihde, kun sää lämpeni. Ei tarvitse enää pelätä korvien paleltumista. Onneksi korvanlehdet ovat toipuneet ja sievä vaalea nukka on kasvanut niihin:) Martta viettää nyt suurimman osan ajasta ulkona....myyriä ja päästäisiä ilmestyy tasaiseen tahtiin rappusille. Martta on ehdottomasti paras myyränkarkotin, minkä minä tiedän;). Vesimyyrille se ei valitettavasti mahda mitään ja tänäkin vuonna osa nurmikosta on ikäviä multakekoja täynnä. Kuvassa Martta huilaa reissujen välillä:)

3 kommenttia:

 1. Onnellinen kevätMartta ♥
  Vesimyyrä ei ole kovin kiva kaveri omassa pihassa, oon nähnyt kun kokonainen marjapensas ja omenapuu on menettäneet juurensa. Toivottavasti sulla ei isoja tuhoja!

  VastaaPoista
 2. Eipä onneksi muuta kuin esteettisiä haittoja...nurmikko laikukas koko ajan. Onneksi en halua puutarhasta kovin siloista vaan villi ja vapaa on enemmänkin periaatteeni;)

  VastaaPoista
 3. Söpöläinen nöpönenä Martta.
  Kissat on ihania, varmaan unessakin myyrää vaanii, ainakin tyttären Moonakissa sätkii nukkuessaan joskus myyräkeikan jälkeen.

  VastaaPoista