Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 5. huhtikuuta 2010

Keltaisia narsisseja

Pitkäperjantai oli tähän mennessä lämpöisin päivä. Aurinko paistoi ja lumet alkoivat sulaa silmissä:) Oli ihan pakko alkaa laittaa kuistia kesäkuntoon. Olin onneksi ostanut pikkunarsisseja, Tete, useita ruukkuja. Istuttelin niitä koreihin ja suuriin ruukkuihin. Tetet ovat siitä hienoja, että kestävät reiluakin pakkasta ja kukkivat pitkään ulkona. Kukinnan jälkeen istutan ne maahan ja seuraavan vuonna ne kukkivat sitten maassa. Niitä alkaa olla jo aika paljon:) Muttei koskaan liikaa! Pidän kovasti kaikesta "risuisesta" :). Kuvassa onkin joitain niistä: pallo, pajukori , pajuliina ja koivurisuista tehty maljakko. Tuttava tekee taidokkaita koivurisutöitä. Sain suojaruukkuja eilen lisää. Niihin voi sitten asetella ikävät muoviruukut  piiloon. Koivurisu on vielä kestävääkin. Paju/poppana liinoja on myynnissä putiikissamme Kähverässä( ks. linkki oikealla). Luonnonmateriaalit ovat täällä maalla mielestäni parhaita. Odotan innolla, saanko kivikäytäville risuiset portit, joihin köynnökset voisivat kiipeillä. Se riippuu taas siitä, miten puolison aika ja into riittää:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti