Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


torstai 6. kesäkuuta 2013

IHAN KESÄ!


Idänunikon hehkua ilta-auringossa
Vanhat Wärtsilän kattilat ja sankot ym. ovat päässeet myös kesäkäyttöön.


Viimeksi tuli kirjoitettua puutarhasta otsikolla `Melkein kesä`. Se melkein kesä meni nopeasti, käytännössä ilman kevättä ja tuli oikea kesä helteineen. Uskomattoman ihanaa:) Vaikka pieni stressi muhii takaraivossa tulevan PALA MAATA JA TAIVASTA-tapahtuman tiimoilta ( linkki oikealla ), niin silti olen nauttinut täysin rinnoin kesän tuoksuista, valon ja varjon leikistä kasveissa, ylenpalttisesta vihreydestä ja uimisesta monta kertaa päivässä! Kauniiden kesäiltojen huumasta ei edes voi puhua, niin pakahduttavasti se vaikuttaa pienen ihmisen mieleen....

Millaista kukintaa! Tuntuu, että kaikki alkukesän kukat ovat nyt yhtäaikaa täysillä kukkimassa. Juhannusruusukin aloitti jo kukinnan! Ulkoa kuuluu muuten raivaussahan ääni. Aviomies pistää nurin osia  juhannusruusuista ja nukkeruusun kokonaan:( Ei muu auta, niin pahoja talvituhoja tuli, joten nurin vaan ja uutta kasvua odottamaan. Onneksi ruusut ovat kasvimaailman sitkeitä sissejä:)
Järven rannalla asumisessa on puolensa kuivina aikoina: sadettimet kastelevat hyötypuutarhaa.

Varjopuutarha on saanut uusia somisteita: käsintehtyjä lasipalloja.

Akileija `Mss M.S Huish`

Akileija `Woodside Gold`

Vanha akileija-lajike, jolla on hauskat vihreät täplät terälehdissä.

Akileija`Winkle Double Red-White`


Vanha sininen akileija

3 kommenttia:

 1. Idänunikko on kaunis, oikea väriläiskä. Ja akileijat myös, niissä on kyllä mahtava muuntelumahdollisuus. Katselin just omaa yhtä vaaleanpunaista lehtoakileijaani, ja ilokseni huomasin että sen kukan kärjissä oli vihreää samoin kuin sinun valkoisessasi. Kaunis yhdistelmä.

  ( saako antaa varovasti palautetta, fonttia on hieman hankala lukea, auttaikos boldaus tai suuremmat kirjaimet. Mutta tosiaan voi olla vain minun vanhojen silmieni syy :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos palautteesta. Ihanhyvä, että kerroit fontin olevan mielestäsi vaikelukuinen. Muutan sen pian :)

   Poista
  2. Tämä on parempi, kiitos :) Uusia kuulumisia odotellessa, ja hyvää kesää !

   Poista