Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


torstai 12. heinäkuuta 2012

PEITTO JA SATO

Otsikko voi kuulostaa hassulta, mutta se on ihan tosi juttu ;) Peitto nyt tarkoittaa tässä tapauksessa maanpeitekasvia eli ahomansikkaa ja sato tietysti niitä ihania tuoksuvia ja herkullisia marjoja.
Pari vuotta sitten siirtelin piha-alueemme reunamilta ahomansikan taimia kuivaan etelärinteen reunaan parin neliön alalle. Yhden omenapuun alle istutin narsissien ja arovuokkojen seuraksi samaisia taimia.

Tänä kesänä on tullut huippusatoa! Tähän mennessä olen kerännyt yli kolme litraa ahomansikoita ja satoa kypsyy vielä lisää. Kolme kertaa ollaan herkuteltu mansikkakakulla ja tänään laitoin rasiallisen pakastimeen joulua varten ♥

Ahomansikka kukkii kauniisti

Marjat kypsyvät

Ahomansikkakakku, nam!
Maanpeitekasvina ahomansikka on niin mainio, että päätin siirtää taimia syksyllä kaikkien omena- ja luumupuiden alle. Puut saavat hyvän kosteutta pidättävän katteen, ruohikko on helpompi leikata ympäriltä, ahomansikan kukintakin on kaunis ja satoakin tulee varmasti joka vuosi. Lapsuuden kesien heinäkorsi mansikoineen on vielä keräämättä, mutta enköhän senkin ehdi :)

2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä! Nam...Tänään minäkin söin kesän ensimmäiset ahomansikkani niityltä.

    Satu

    VastaaPoista
  2. Tätä peittovinkkiä pitääkin kokeilla.

    VastaaPoista