Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 16. heinäkuuta 2012

LAUKKAA MONENMOISTA

Laukkoja kannattaa katsellä myös läheltä. Tässä palestiinanlaukan yksi kukka.
Keltalaukka on matala laukka. Sitruunainen väri loistaa hienosti varjoisammastakin paikasta kuten tässä omenpuun alta.
Ihailin aikani toisten puutarhoissa ja kuvissa laukkoja ( Allium). Jotenkin minulla oli käsitys, että ne ovat hankalia kasvatettavia, mutta eivät ole! No, parin vuoden kokemuksen rintaääni ei tietysti ole vielä kovin vakuuttavaa, mutta jos ne yhdenkin kesän ilahduttavat niin kuin nyt, niin onhan se jo onnistumista :)

Pallolaukka, `Ivory Queen` on matala ja sillä on suuret  harmahtavat lehdet.

Kotoinen ruohosipulikin on kaunis kukkiessaan :)

Jättilaukka `Mount Everest` kurkottaa lähes metrin korkeuteen yli siperiankurjenmiekkojen.

Ukkolaukat, `Purpe sensation`, ovat kiva lisä sinisten ja valkoisten kukkien joukossa.

Tähtilaukat, Allium christofii `Calbopilposum`, kasvoivat valtaviksi. Suurin halkaisijaltaan 30 cm!

`Hairilla`on tukka sekaisin aina ;) Kukinta tällä hetkellä vasta alussa, joten tukka sotkeentuu lisää.

Palestiinanlaukka, `Schubertii `, on kuulemma vaikea kasvatettava, mutta tässä nämä `raketit`ovat. Suurin halkaisijaltaan 47 cm.

Tilasin viime syksynä ystäväni kanssa sipuleita suoraan Hollannista: Laukkoja, liljoja ja paria muuta erikoisuutta. Kaikki ovat ilmestyneet kasvamaan märästä syksystä ja lumisesta pakkastalvesta huolimatta. Tai ehkäpä juuri siksi. Ainakin lumi on hyvä eriste kasveille:). Laukkojen kukinta jatkuu vielä ja kukittuaankin siemenkodat ovat koristeellisia, joten niistä on iloa tosi pitkään.

3 kommenttia:

 1. Onpas noita laukkoja tosiaan monenlaisia. Minulla on ukonlaukkaa ja tuota keltaista. Pitää joskus hankkia jokin eksoottisempikin.

  Mukavaa maanantai-iltaa!

  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on aika tavalla:) Lisää tekee minunkin mieleni.

   Poista
 2. No hyvä! Nyt tiedän että 'bollök' on laukka suomeksi:)!
  Meillä ne ovat jo kukkineet. Minä pidän valtavsti näistä pallopäistä mutta yksi suuri haitta niistä on meillä: Etanamangneetit! /Anja

  VastaaPoista