Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 10. joulukuuta 2011

LUMIPEITE

Näitä tarvitaan nyt ja villasukat ovat myös hyvä lahjaidea, siis kotimaiset ja käsintehdyt:)
Kova talvimyrsky on riepotellut kotimaatamme eilisestä asti. Tänne sisämaahankin olemme osamme saaneet. Kova tuuli on romisuttanut kattoja, tuivertanut puita ja kinostanut vihdoin satanutta lunta. Tietysti kuistin oven eteen:(.  Luminen maisema tuntuu kuitenkin hyvältä ja valoisalta. Toivon, että lumipeite pysyy, niin jouluinen tunnelmakin onnistuu paremmin.

Tänä vuonna sain jouluvalmistelut hyvissä ajoin pois alta, siis lahjat. Olin jo pitkin vuotta miettinyt,
mitä kenellekin haluan antaa. Emme harrasta kovin paljon lahjoja, mutta ainakin lapsille lahjat ovat tärkeitä, vaikka jo aika isoja kaikki ovatkin. Yhden lahjan tekemisestä olen erityisen iloinen:) Tekisi mieli kertoa siitä, mutta ei voi vielä, jos lahjan saaja sattuu lukemaan tätä ;)....ehkäpä sitten joulun jälkeen. Useimmiten olen tehnyt lahjat itse, käsityöläinen kun olen tai sitten hankkinut muilta käsityöläisiltä. Näin saa juuri persoonallisia, ekologisia ja eettisiä lahjoja ja voi vielä auttaa toisia työllistymään:) Toivoisin niin kovasti, että useammat miettisivät lahjavalintojaan ja ostoksiaan ylipäätään. Esimerkiksi Kiinassa  tehdyt tuotteet voivat olla halpoja, mutta niiden tekijät voivat olla lapsia tai surkeissa työoloissa raatavia naisia :(. Aineeton lahjakin voi olla loistava valinta ihmiselle, jolla jo on kaikkea: Vaikka kouluvuosi kaukaisen maan lapselle!

Keittiön ikkunasta maisema on nyt ihan erilainen kuin pari päivää sitten.

Lumivaippa peittää maiseman, mutta Kallajärvi ei ole vieläkään jäässä.

Martta viihtyy nyt parhaiten sisällä nukkumassa:) Pieni pyrähdys vain ulkona ja vikkelästi takaisin sohvalle!
Ihanaa  joulun odotusta kaikille:)

3 kommenttia:

 1. Kirjoitatpa täyttä asiaa tuosta, että olisi hivenen syytä harkita miten ja mistä hankintoja tekee. Punastellen myönnän myös sortuneeni ulkolaiseen halpatuontiin :(

  Lahja jutut on tullut hankituksi ja paketoiduksi. Suuremman siivoiksenkin jo viikko sitten tein. Pipareita ja sen sellasia en paistele. Torttuja sitä mukaa, kun menee, tykätään, että ovat parhaimmillaan vastaleivottuna ja valmiista taikinasta niin joutuin ne paistaa. Oikeestaan tässä ole muuta, kuin oottelee joulun tulevaksi, eihän siihen ole kuin parit viikot.

  Mukavia joulun alus aikoja. ps. nuo villasukat on tavattoman nätit, päälimmäiset tuo mieleen revontulet. Martta kisu oottaa kevättä, sitten on taas mukava tassutella ulkosalla enempikin:)

  VastaaPoista
 2. Täytyypä ihan kokeilla, että ottaako blogisi nyt vastaan kommentteja.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tänne näköjään kommentitkin tulee, mutta edelleen mulle näkyy omituisen sekavana. Tausta kulkee omana erilleisenä neliönä keskellä:(

  VastaaPoista