Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 23. joulukuuta 2011

JOULUN TUNNELMAA

Sisareni tekemä sininen haltiakin  on joulutunnelmissa :)
Tänä vuonna olen selvinnyt jouluvalmisteluista ilman stressiä! Hyvä minä:) Monet murheet elämässä ovat opettaneet etenemään hitaammin ja rauhassa. Näen asioita, yksityiskohtiä eri tavoin, tarkemmin. Pienillä asioilla voi olla iso merkitys, että joulun tunnelma ja rauha syntyy. Pieni määrä lunta, joka eilen satoi, kuorrutti maiseman valoisammaksi ja sai monet talventörröttäjät  hienohelmoiksi.  Aurinkokin pilkisti ja sai mielen virkistymään.

Kallajärvi ei ole vieläkään jäässä. Huomenna lämpiää rantasauna :)

Hieman saatiin lumikuorrutusta.

Valkoinen amaryllis on huikean kaunis.

Ystävältä saatu enkeli koristaa lipastoa.

Tonttu asettui eteisen sohvalle ottamaan vieraita vastaan.
Toissapäivänä tehtiin jo joulusiivous, joululaulujen tahdittamana. Miten hyvältä tuntui tuoda raikkaat matot ulkoa sisälle! Tänään koristelin kuistin ja sisäänkäynnin kuusilla ja havunoksilla.  Illalla sytytän kaikkiin lyhtyihin kynttilät, jotka saavat palaa monta päivää. Perheen teini koristelee joulukuusen. Sitten vielä tapaamaan rakasta ystävää ja Joulu saa tulla.

Piparin tuoksu,
kiire ja juoksu.
Ainainen hoppu,
nyt se on loppu.
Hetkeksi lopeta touhu,
luoksesi saapuu oikea Joulu!3 kommenttia:

 1. Rauhallista joulua. Meillä onnistuu jo ilman tavaraa ; ) olenpa minäkin oikea kauppias.
  Sari

  VastaaPoista
 2. Jouluenkeli tyynyllesi istahtaa ja lempeästi poskeasi koskettaa. Sinulle rauhallista Joulua toivottaa, kunnes tummaan yöhön taas katoaa.

  Hyvää Joulun seutua:)

  VastaaPoista
 3. Mukavia välipäiviä sinne, toivottavasti ilman sähkökatkoja!

  VastaaPoista