Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


torstai 18. elokuuta 2011

DRAMATIIKKAA PUUTARHASSA

Yksityiskohta mustasta orvokista `Black Jack´
Kolmisen päivää on jo tullut vettä taivaan täydeltä. Tarpeellistahan se tietysti on, mutta saisi kyllä olla kohtuullista. Mutta, kuten taisin jo alkukesästä kommentoida, viime ja tänä kesänä ei mikään ole ollut kohtuullista. Kun on hellettä, niin on todella tropiikkista hellettä ja kun tulee vettä, niin sitä sitten tulee räystäskouruistakin yli putouksina! Ei siis haittaa, vaikka rakenteilla oleva puro/ putous on vielä kesken;). Polttelee niin kovasti päästä jatkamaan kasvien syysistutuksia, mutta järki voitti ja pysyn sisällä.

Salkoruusu ´Nigra´

Sateen jälkeen salkoruusun nuppu on lähes musta

Tumma maatiaisdaalia

Koristebataatti, jonka talvettamista aion kokeilla

Purppuraheisiangervo ´Diabolo´

Tulppaani ´Black Hero´

Oma siemenkasvatukseni: Lehtoakilleija `Miss M. S. Huish´

Pienikukkainen orvokki `Black Jack´


Yksivuotinen tumma kasvi antaa ilmettä tälle istutukselle
 Siis kuvien kimpuun ja päätin kirjoittaa mustasta väristä kasveissa. Oikeastihan ihan mustaa ei löydy vaan kyseessä ovat hyvin tumman violetit, punertavat  tai ruskehtavat kasvien sävyt.  Mutta dramatiikka niissä kyllä on! Luonnon kannalta ne ovat aika turhia, koska hyönteiset eivät niitä huomaa. Ovat siis pelkkiä koristeita. Joka tapauksessa, olen innostunut niistä hiemen.....onko kaiken pakko olla järkevää tai ihan tarpeellista?;)

6 kommenttia:

 1. Hei.

  Löysin sivuillesi Mielen Lumon sivuilta ja täällähän löytyi ihania kuvia...joten jäinpä lukijaksi...☺

  Nyt sitten alan lukea vahempia postauksiasi..☺☺

  VastaaPoista
 2. Kyllä tummat kukat (ja tummalehtiset)ovat upeita!

  VastaaPoista
 3. Komeita värejä! Mikä noissa tummissa onkin niin koukuttavaa? Ekan kerran kukki musta salkoruusu minulla, ihastutti. Ehkäpä ne kertovat kukkaiskielellään, että tummat sävyt elämässä antavat kirkkaille ja onnellisislle väreille erityisen loiston.

  VastaaPoista
 4. Vautsi, tummanpuhuvia kasveja, ne ovat niin hienoja ja toivottavasti jäädäkseen. :)

  VastaaPoista