Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 9. elokuuta 2011

ELOKUUTA....

Sateen jälkeen kaikki pinnat näyttävät tummemmilta.

Tänä kesänä innostuin mm. limen värisitä kasveista. Kuvassa koristebataattia.

Aurinkokin pilkisti hetken aikaa.


Ai, että tuntuu kurjalta sanoa elokuu...sehän tietää, että ollaan jo kesän loppupuolella:(. Olen niin valosta riippuvainen ihminen, että pelkkä ajatuskin kesän loppumisesta, saa mielen maahan. Sadetta ja pimeitä iltoja on riittänyt, mutta myös aurinkoa ja huikean kauniita sadepisaroin koristeltuja kasveja, kiviä ....ja kissa! Martta nukkuu nytkin tuossa läppärin takana.Vakiopaikka, kun sataa tai on kylmä. Muulloin ei tätä kattia juuri näe. Ruokakupillakin harvakseen, koska evästä tuntuu löytyvän luonnosta. Myyriä ja hiiriä suurimmaksi osaksi ja hyvä niin. Pelastunee jokunen kasvikin Martan ansiosta. Myyriä on nimittäin paljon!

2 kommenttia:

 1. Kyllä sinulla on kaunista, ihana tuokin limenvihreä pari kuunlilja ja pallo:)

  Sinulla on tuo kirjaintarkistus näemmä vielä, joten saat tämän joukkopostaukseni, moni on sanonutkin ettei omaansa muistakaan, kun ei sitä itse näe:

  'Aloitin kampanjan tuota kommentointia tosi paljon hidastavaa kirjaintarkistusta vastaan. Bloggerissa on nykyään oma roskapostintorjuntaohjelma ja ainakin minulla se suodattaa tosi hyvin roskat pois. Eli mene hallintatilaan, sieltä asetukset, josta kommentit ja siellä *Näytetäänkö sanavahvistukset kommenteissa?* ruksi kohtaan ei näytetä:) Se nopeuttaisi kommentointia tosi paljon, kiitos jo etukäteen.

  Itselle vaivalloisempi, mutta käyttäjäystävällisempi tapa kontrolloida kommentteja on kommenttien tarkistus ennen julkaisua. '

  VastaaPoista
 2. Kiitos:) Homma hoidettu! Kuvassa pallon kanssa on koristebataatti ei kuunlija. Muistuttaa kyllä kuunliljaa kovasti.

  VastaaPoista