Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 17. syyskuuta 2011

SYYSVÄREJÄ

Kylväytyneitä orvokkeja ja sinitähtönenSyksyyn kuuluu myös varjojen piteneminen.

Maa-artisokan kukat kurkottavat korkealle.

Tomaatteja on tullut aika paljon, tosin pieniä, mutta tosi hyviä:)


Kelloköynnös
Ei auta itku markkinoilla! Kyllä tässä ollaan syksyyn menossa:(. Oikeastaan pidän syksystä, silloin kun on aurinkoa ja hyvä ruska. Nyt on satanut liikaa, ollut liikaa harmaita päiviä. Toivottavasti kuulaat kauniit syyspäivät ovat vielä edessä ennen talven tuloa.

Onneksi puutarhassa ja läheisessä luonnossa on vielä kukkivia kasveja ja hienon syysvärityksen saaneita myös. Yllä oleva kelloköynnös alkaa olla vasta parhaimmillaan. Lehdet ovat jo osittain tumman punaiset, mutta söpöjä vaaleanvihreitä nuppuja on runsaasti. Vaalenapunaiset kukat aukeavat ja muuttuvat jo hetken kuluttua tumman violeteiksi. Ihana köynnös! Toinen hieno yksivuotinen kasvi on sinitähtönen. Se sopii niin perennojen joukkoon kuin ruukkuihinkin.  Ja molemmat  niin helppoja kasvattaa siemenistä:)

2 kommenttia:

  1. Mun tulee ikavän tunne jo näistä kuvista. Ei mene kuin kuukausi kun katson näitä kuvia ja huokailen ikävääni kuinka kesä taas tulisi:)
    Täällä oli eilen ihana päivä pitkien sateiden jälkeen ja kaivoin maata 3-4 tuntia, jaoin kasveja, olin kädet ja polvet mullassa ja nautin joka hetkestä. Mulla alkoi vasta kesäloma joten yritän nauttia kaikesta mitä saan tehdä ilman sadetta. Nyt loikoilen teidän laiturilla ja nautin auringon säteistä:)

    VastaaPoista
  2. Kiva, että kävit meidän laiturilla :)Nautitaan näistä syksyn ihanista ilmoista...niitäkin onneksi on!

    VastaaPoista