Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 1. heinäkuuta 2011

NYT KUKKII ...JA PALJON:)

Martta kytistelee harjaneilikoiden ja tarhatyräkin takana
Valkoinen varjolilja

Rentoakankaali

Kanadanvuokkoja

Hopeahärkki ja kaunokainen

Sitruuna-ajuruoho

Keltakurjenmiekka

Sormustinkukka

Väinönputki kurkottaa jo kolmeen metriin

Verikurjenpolvi
Kesäkuu kääntyi heinäkuuksi  melkoisessa helteessä....Hyvä niin! kesällä pitää olla lämmintä ja auringon paistaa.
Nyt nautitaan kesästä: Puutarhasta väreineen ja tuoksuineen, linnunlaulusta, uimisesta, hyvästä ruoasta ulkona nauttien ja ihanista ystävistä, joita näkee kesällä useammin kuin muulloin. Koska ilma on niiiiiin ihana, en malta kirjoitella kovin pitkään, mutta laitan kuvia kasveista, jotka juuri nyt ovat kukassa. Taitaa tämä kesä-heinäkuun vaihde ainakin Siilin pihalla olla kukkien suhteen runsain :)

Kumina ja päivänkakkarat
Ruispelto lainehtii kodin ja rannan välissä

Lehtoängelmä

Valkoinen sinivaleunikko

Päivänliljat

Ruskoliljat

Keijunkukka
Hopeakuusi ja oranssikeltano

Jättikärsämö

Ukonkello

Reunuspäivänkakkara

Karpaattienkello

Kamtsaktanmaksaruoho

Valkoinen lehtosinilatva

Töyhtöangervo

Marhanlilja

Jalopähkämö

Jalopioni ´White Swirl´

Pensaskärhö
Paistakoon aurinko meille kaikille ja tuokoon hyvää mieltä:)

5 kommenttia:

 1. Voi miten ihania kukkia pihassasi kasvaa! Erityisesti ihailen valkoista varjoliljaasi ja kanadanvuokkopenkkiäsi. Metsästin valkoista varjoliljaa ja nyt kylvin siemenestä vihdoin. Ehkä muutaman vuoden päästä minulla myös kukkii valkoinen varjolilja.
  Sinulla on upea puutarha! Kiitos että postasit kuvia ihailtaviksemme.

  VastaaPoista
 2. Paljon kaunista ja erityisesti ihana ruispeltokuva =D Heleää heinäkuuta Siilin pihaan !

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista:) Valkoista varjoliljaa minäkin metsästin monta vuotta. Viime vuonna sitten Kauppilalta löysin, tilasin kaksi ja nyt kukkivat jo. Tosin toinen on punainen;)

  Ruispelto on minustakin aivan ihana. Nyt se on ohittanut jo minut pituudessa:) Polku rantaan on joka kerran jännittävä.....

  VastaaPoista
 4. Kiitos Eija kun oikaisit typerän huolimattomuuteni, en tiiä mitä olen ajatellut.....siis en ajatellut. En tajuu miten otsikoin sen tulikellukaksi kun mulla oli kesäkuussa itselläni tulikellukat upeassa kukassa, no se erhe on nyt korjattu sun ansiosta:)En ole kasviasiantuntija mutta sen verran jopa munkin pitäis muistaa.
  Sulla on aivan mahtava piha ja kukkaa tosissaan tuntuu riittävän. Unelmoin noin isosta pihasta rupee tämä rivaripiha jo loppumaan mutta alan levittäytyä yhtoön pihamaille kun muuta ei ole. Nautiskele parhaimmasta värien tulittelusta:)

  VastaaPoista
 5. Noin paljon ihania kukkia ja ruispelto
  Hyvää kesää:)

  VastaaPoista