Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


torstai 23. kesäkuuta 2011

HYVÄÄ JUHANNUSTA

Juhannus on rajanvetoa kesällä. Monilla alkaa loma, ehkä vuoden odotetuin aika. Juhannukseenkin, pitkään viikonloppuun, kuten lomaan yleensä latautuu varmasti monessa perheessä ilonpidon lisäksi myös paineita ja odotuksia. Itse olen viettänyt viimeisiä juhannuksia aika leppoisissa ja perinteisissä merkeissä: Saunomista, uimista, hyvää ruokaa ja hieman viiniä perheenjäsenten ja joskus vieraiden kanssa. Ennen kaikkea luonnon kauneudesta nauttimista:). Kokkokin on palanut kotijärvemme saaressa joka vuosi ja sitä on soudettu veneellä katsomaan.

 Puutarhakin kukoistaa tässä vaiheessa, mitä nyt kitkeminen on sateiden vuoksi vähän vaiheessa. Päätin olla kuitenkin stressaamatta! Samat ne on olleet ilmat muillekin, jotakuinkin.  Rikat pärjää muutaman päivän ja poistuu sitten iloisen puutarhailijan ja kaviokoukun avulla ;)

Tämä juhannus on hieman erilainen, koska olemme puolison kanssa kahden ja saimme kutsun ystävien veneelle Saimaalle. En ole juurikaan veneillyt, joten odotan mukavaa kokemusta ja toivottavasti myös aurinkoa:). Sitä ennen voisi vaikka käydä uimassa ruispellossa.....jotain taikaa siihen taisi liittyä, mutta mitä se olikaan.....Juhannustaikoihin ja juhannuksen aikaan liittyy ainakin minulla sadut ja tarinat keijuineen ja menninkäisineen. Jotenkin ne vain tupsahtavat aikuisenkin mieleen ....ehkä niin  pitääkin olla, säilyttää suhde omaan lapsenmieleensä:). Silloin näkee tämän maailman hieman eri tavoin ja voi aidosti ihmetellä kaikkea. Meille kyllä muutti ihan oikeakin keiju, suuren kuusen juurelle, sammaloituneelle kivelle:). Siskoni tytär Julia valmisti sen metalliverkosta ja se on ihana! Tästä taitaakin tulla keijupuutarha metsäpuutarhan sijaan.

1 kommentti:

  1. Ihanat kuvat ja mukavalta kuulostaa juhannuksen ohjelmanne:) Meillä on aina tavattu polttaa isomman väen kanssa kokkoa meidän rannassa, mutta nyt on meilläkin erilaista - mennään toiselle rannalle tuttujen mökille.

    VastaaPoista