Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

SATAA SATAA ROPISEE.....

Tämä kesä ei ole ollut mitenkään kohtuullinen. Pitkiä aikoja kuivaa, paahdetta, hellettä....niin kuin kesällä pitääkin. Silloin voi nautiskella vaikka riippumatossa kirjan kanssa, uida paljon ja unohtaa puutarhan. Ei onnistu kokonaan:(. Pakko yrittää hoitaa kasveja. Ainakin kantaa ruukkukasveille vettä. Muut kasvit saavat pärjätä aika pitkään omillaan. Nyt oli kuitenkin niin pitkä kuiva jakso, että isäntä viritti eilen sadettimet ja tihkukastelun. Pitäähän perunoiden, sipulien ja marjojen saada vettä kasvaakseen:).Onneksi olemme järven rannalla......
Äsken tuli pienenpieni sadekuuro, ukkonen jytisee taustalla.....tuleekohan tännekin?

Ruusumalva

Tertin ruusu

Varjohiippa

Syyshohdekukka

Lilja

Kastelujärjestelmä, osa I ;)

Suurikukkainen lilja

Tuoksuvatukka

Päivänlilja

Rohtoraunioyrtti

Harjaneilikka

Tarhakylmänkukka

Kastelujärjestelmä osa II, ;)

Tarhajuoru

Paratiisililja

 Sateen jälkeen puutarhassa on mielestäni erityisen kaunista. Värit voimistuvat ja sadepisarat koristavat kasvien lehtiä ja kukintoja:). Keräsin sadekuvia........on tänä kesänä kuitenkin silloin tällöin satanut, paljonkin;)

4 kommenttia:

 1. Kauniita sadekuvia, vesipisarat saavat kukat entistäkin kauniimmiksi!

  VastaaPoista
 2. Kaipaisin tänne kunnon sadepäivää. Kaikki ruoho jo ihan karrelle palanut ja on niin kuuma ettei nukutuksi saa. Ukkostais oikein ja raikastais ilman. Onko normaalia että syyshohdekukat on jo kukassa vai onko vanha kuva! Ne olis aivan mahtavia isona joukkona, mä tykkään niin niiden väristä.

  VastaaPoista
 3. Täällä sitten ukkosti vielä lisää ja satoikin kohtuullisesti. Syyshohdekukka-kuva on toissapäivänä otettu. Minustakin se kukkii aikaisin, mutta olen hankkinut taimen vasta viime syksynä, joten en tiedä tarkkaan sen "käytöstä" ;).Se on muutenkin kasvanut tosi hyvin. Nuppuja on paljon, joten luulen kukintaa riittävän aika pitkään:)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia! Syyshohdekukan kukkimista minäkin olen ihmetellyt. Nimittäin kun se kukkii näin aikaisin. Minullakaan ei kokemusta ole kuin parilta kesältä, mutta ei se ainakaan viime kesänä näin aikaisin kukkinut.

  VastaaPoista