Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 14. kesäkuuta 2011

PERINTEISET PUUTARHAKASVIT: LILA

Illakot kukkivat juuri nyt ja tuoksuvat huumavasti.
Pitkän hellejakson jälkeen tuli sitten sadekausi! Luonto kyllä kaipasi jo vettä kovasti, joten hyvä niin....viileää vain on , +11. Koska harmaana ja sateisena päivänä ei oikein huvita tehdä ulkona mitään,  ajattelin täydentää tämän sarjani loppuun. Tosin nythän olisi kasvien kannalta paras ilma istuttaa! Muutama pensas, kärhö ja perenna odottelee sitä, että minua huvittaa taas ;). Ehkäpä huomenna....

Illakko

Verikurjenpolvi

Lehtoängelmä

Jalokallioinen

Syysasteri
Lila ja violetti ovat hienoja värejä puutarhassa ja sopivat yllättävän hyvin monien muiden värien rinnalle. Minä kun aina "maalaan" puutarhassa myös kasvien väreillä :). Erityisesti vaalenvihreä lehtiset kasvit ja lila ovat yhdistelmänä huikean kaunis. Vihreää tietysti löytyy joka kasvista, mutta kylläpä sävyjä on paljon!

Ylinnä oleva illakko kukkii juuri nyt. Siinä on myös tummempi violetti  ja valkoinen versio olemassa. Illakko siementää ja leviää helposti, muttei ole hankala. Se sopii hyvin varjoisiin paikkoihin ja tuoksuu aivan ihanalta illalla:) Kukinta sattuu yhtä aikaa syreenien kanssa ja väritkin sointuvat hienosti . Tuoksut myös sekoittuvat, mutta ei haittaa:)
Verikurjenpolvessa on myös ainakin kolmea väriä olemassa. Lilan lisäksi minulla on myös vaalenpunaista ja valkoista. Osassa maata verikurjenpolvi kasvaa  luonnonvaraisena. Se viihtyy hyvin auringossa ja kuivassakin paikassa, joten sen kasvattaminen on helppoa.
Lehtoängelmä on myös alunperin luonnonvarainen, uhanalainen ja siksi rauhoitettu.  Se on akilleijamainen lehdistöltään,  melko korkeaksi kasvava  perenna. Sen väri on vaalenpunaisen ja lilan väliltä, mutta otin sen mukaan nyt tähän lila-osastoon.
Jalokallioinen on yksi monista suosikeistani:). Se on tuttu jo lapsuuden kotini puutarhasta. Kukkii pitkään ja runsaasti. Ainoa huono puoli on sen hennot varret, joten se kaipaa tukea pysyäkseen kauniisti pystyssä, ainakin tällaisella tuulisella paikalla.
Syysasterin lila on hyvin inteensiivinen ja voimakas. Se on hieno loppukesän kukkija, eikä säikähdä ensimmäisiä pakkasiakaan. Tämän kyseisen asterin alun olen saanut anopiltani, joka juuri menehtyi 86-vuotiaana. Häneltä ovat peräisin monet muutkin kasvit, joita minulla on. Hänen muistonsa säilyy mm. näissä ihanissa vanhanajan perennoissa, joita lämmöllä yritän vaalia:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti