Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 8. helmikuuta 2011

SISÄPUUHIA

Huomasin, että päivitykset ovat olleet aika harvassa. Talvi ei oikein ole minun vuodenaikani, vaikka siinäkin on puolensa:) Ihana seurata luonnon ilmiöitä ja eläimiä, joita tässä pyörii kiitettävästi. Kauriiden lisäksi odottelen taas teerien ilmestymistä rantakoivuihin. Pikkulintujen laulua saa jo vähän kuunnella....kevään ensimmäisiä merkkejä:). Olen ajatellut kertoa kuvin ja sanoin rakastamistani perinneperennoista ja vanhoista pensasruusuista, muttei ole oikein tullut inspiraatiota:(. Siirrän sen puuhan sitten hamaan  tulevaisuuteen....

Kun tämä talvi runsaine lumineen vielä jatkuu, on pakko kertoa Martasta, jonka kissantouhuja saa seurata päivittäin:). Hurja tappelu isännän rukkasten kanssa, lämmittelyä takan ääressä ja viattomia katseita tietokoneen sotkettujen piuhojen seasta....Niin ja sitä on pitänyt varoitella! Aina kun se lähtee ulos, muistutan sitä ISOSTA KISSASTA, joka saattaa pimeässä vaania pikkuista kotikissaa. Ilvekset näet metsästävät alueella myös.

1 kommentti:

  1. Odotan mielenkiinnolla juttuja perinneperennoista ja ruusuista. Toivottavasti inspis tulee aika pian:))

    VastaaPoista