Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 25. toukokuuta 2010

Kevätkukkijoita, kierrätystavaraa ja suunnitelmia...

Kesän tulo alkoi tuntua niin nopealta, että olen ihan hyvilläni, kun hieman viileni ja kasvu hidastuu. Alkoi tuntua siltä, ettei ehdi rekisteröidä saati kuvata kaikkea ihanaa, mitä maasta ilmestyy. Päätin taas, etten osta, vaihda enkä ota vastaan lisää kasveja......nooooh, kuinkas kävikään! Sama vimma kuin aina ennenkin ja olen istutellut ainakin 15 uutta sorttia puutarhaan. Onhan siellä vielä aukkoja, mihin istuttaa ja jos ei ole, niin teen:). Marjapensaiden välit katoin viime kesänä ja nyt niissä kasvaa jo monenmoista perennaa ja maanpeite kasvia. Päärynäpuiden alustat voisi vielä kattaa ja sinne vaan lisää kasveja, jihuu!!!!

Rantaan en halua muita kuin luonnon kasveja. Maalaituri ja kivikäytävät on vielä rakenteilla, mutta vähän olen jo siirrellyt sinnekin kasveja mm. keltakurjenmiekkaa ja mäkitervakkoa. Rentukat, paivänkakkarat, rantakukat, metsäapilat ja saniaiset, voikukat....niitä jo on :)

1 kommentti:

  1. Kevät saa villiintymään, ei siinä mikään auta. On niin ihana seurata pienen silmun heräämistä ja sitten sen puhkeamista kukkaan. Mutta totta on, että jos on oikein lämmin, kaikki tapahtuu niin nopeasti, ettei ehdi mukaan.
    Nautinnollisia puutarhahetkiä sinulle :-)

    VastaaPoista