Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


maanantai 17. toukokuuta 2010

Hellettä

On lähes mahdotonta ehtiä koneelle päivittämään tietoja, kun kesä tulla tupsahti:). Olen nauttinut täysin siemauksin ulkona puuhaamisesta: Istuttamista, kanttaamista, kitkemistä, ruukkujen siirtelyä....ja tietysti ahkeraa kuvaamista. Kaikki kasvaa nyt hurjan nopeasti. Tässä pari kuvaa tarhakylmänkukista, joiden kukinta alkaa jo olla ohi.....

2 kommenttia:

 1. Tarhakylmänkukka on oikein kukkien aatelia, minusta ainakin. Se on tosi upea.
  Kyllä nyt piha houkuttaa, täytyy myöntää. Minulla on vielä kesän näyttely tuottamassa lisää työtä, vaikka näyttelysatu onkin jo ennestään valmis, mutta monenlaista julistetta on silti suunniteltava.
  Jos joskus tykkäät kurkata, mistä on kysymys, piipahda kotisivuillani www.uunasyrjasuo.fi siellä on linkki kesänäyttely.
  Hyviä hetkiä puutarhassa, sinne lähden taas itsekin :-)

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo kylmänkukka!
  Niin se on, kauniilla ilmalla on vain ulkona, näin sadepäivät on myös paikallaan, kunhan ei ala satelemaan joka päivä.
  Nyt joutaa nääs koneellekin välillä :)
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle .

  VastaaPoista