Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Väriterapiaa talven keskellä:) VALKOINEN


Valkoinen ei väriopillisesti ole väri, mutta siinä yhdistyvät kaikki spectrin värit. Valkoista pidetään puhtauden, viattomuuden ja rehellisyyden värinä. Siihen liitetään myös kohtalo, talvi ja lumi. Merkitykset vaihtelevat eri kulttuureissa, kuten muidenkin värien kohdalla. Kiinassa ja Japanissa valkoinen on surun ja kuoleman väri. Valkoinen on kuultava ja kevyt väri. Hauskana yksityiskohtana keveydestä: Tutkimusten mukaan valkoinen laatikko tuntuu kevyemmältä nostaa kuin musta, vaikka todellisuudessa musta olisi kevyempi:).

Olen suosinut valkoisia kukkia, koska ne jollain tavalla liikuttavat minua. Minulle ne ovat surun ja haikeuden, ikävänkin kukkia. Siksi ehkä mieluiten vien tyttäreni haudallekin valkoisia kukkia....Valkoiset kukat hohtavat hämärtyvässä kesäillassa niin ihmeellisesti....Valkoiset antavat voimaa muille väreille ja raikastavat kokonaisuutta. Minulla on sarviorvokkeja, belliksiä, kaukaasian pitkäpalkoja, päivänkakkaroita, narsisseja, malvoja, hopeahärkkiä, helminukkajäkkärää, pensaskärhöjä, syysleimuja ja monia muita valkokukkaisia kasveja.

Vaikka kuvat ovatkin heikkolaatuisia ( vanha digikamera), otin esimerkiksi juhannusruusun, Rosa pimppinellifolian, joka kuuluu jokaiseen suomalaiseen maaseudun pihapiiriin. Ruotsissa sitä sanotaankin " suomen valkoiseksi ruusuksi". Pensasruusuista se on yksi sitkeimmistä ja kestävimmistä meidän olosuhteissamme. Kukinta oli viime kesänä valtava! Pensaat näyttivät kuin luumipeitteen saaneilta ja mikä tuoksu! Kiulukatkin ovat kauniit ja koristeelliset talveen saakka. Nämä pensaat olivat jo täällä, kun muutin tänne ja ovat olleet täällä jo useiden sukupolvien ajan.

Jos saat lahjaksi valkoisia ruusuja, niin vieras viestittää sinulle, että hän on sinun arvoisesi. Valkoinen ruusu merkitsee myös yhtenäisyyttä, sopusointua ja yksimielisyyttä. Nupullaan oleva valkoinen ruusu taas merkitsee tyttömäisyyttä. Jos saat neljä ruusua, se merkitsee, että hän kunnioittaa sinua, muttei vielä rakasta.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti