Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 15. tammikuuta 2010

Väriterapiaa talven keskellä:) KELTAINEN


Keltainen on toisaalta ilon, vilpittömyyden ja avoimuuden väri. Samoin se on auringon ja kevään väri, jolla on rohkaiseva, piristävä ja hermoja vahvistava vaikutus. Toisaalta se voi olla myös vaaran, karkotuksen ja häväistyksen väri. Juutalaiset saivat kokea tämän natsi-Saksassa keltaisen tähden muodossa.

Itselleni keltainen on ollut läheinen väri sisustuksessa. Kevät ei voi tulla ilman keltaisia tekstiilejä ja astioita! Tuntuu kuin aurinko tulisi värin mukana sisään kotiin. Niinhän se tietysti onkin:).
Puutarhassa monet kevään ensimmäiset ja syksyn viimeiset kukkijat ovat keltaisia. Pidän keltaisen voimasta ja siitä hehkusta, jota se levittää ympärilleen. Talomme on harmaa ja siihen sopii mielestäni keltainen hyvin. Pidän myös valkoisen ja keltaisen yhdistelmästä. Ne raikastavat toisiaan niin sisustuksessa kuin puutarhassakin. Siitä syystä päivänkakkara on yksi lempikukistani.

Esimerkiksi keltaisesta otin kuitenkin komean auringonkukan, Helianthus annuus, joka on ollut minulle tärkeä aihe myös tekstiileissäni. Olen maalannut varmasti satoja auringonkukkia verhoihin , liinoihin ym. Se viehättää myös siksi, että se kääntää aina "kasvonsa" kohti aurinkoa:). Ylemmässä kuvassa on kallionauhus, Ligularia dentata ja amiraaliperhonen, joita viime kesänä oli runsaasti puutarhassa. Muutenkin viime kesä oli hyvä perhoskesä:)

Jos saat pienen auringonkukan, niin sinua palvotaan! Suurempi auringonkukka merkitsee iloa, ylpeyttä ja rakkautta. Kolme kukkaa merkitsee: Haluaisin olla kanssasi kahden....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti