Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 19. joulukuuta 2009

Joulu



Jouluun on enää muutama yö....Työkiireet painavat päälle, joten päätin kirjoittaa nyt joulutervehdyksen.
Suosikki joulukukkani amaryllis avasi jo neljä ihanaa kukkaa ja luulen, että saamme nauttia niistä reilusti joulun yli :). Ulkona on ollut oikein kunnon pakkasia, parhaimmillaan yli 20 astetta. Se on tehnyt oikean talven tuntua ja jouluista tunnelmaa! Olin pessyt ikkunat vähän ennen pakkasia ja unohtanut sulkea kunnolla sisimmän ikkunan.....Joskus huolimattomuus palkitaan;) Ihania pitsisiä "kuurankukkia" ikkunan alalaidassa, kuin saniaisen oksia! Toivon kaikille ihanaa ja tunnelmallista Joulua!

perjantai 11. joulukuuta 2009

Lunta ja aurinkoa


Tänään Kallajärvi näytti taas parhaita puoliaan:). Auringolla ja parin sentin lumipeittellä oli toki iso osa asiassa. Aurinko ilmestyi jännittävästi pilvien lomasta puolilta päivin. Sitten se paistoikin ihanasti muutaman tunnin.
Kallajärvi sinnittelee edelleen osittain ilman jääpeitettä. Toisessa kuvassa näkyykin tummana sula alue. Se ei näy estävän pilkkijöitä! Pari äijää oli muutaman metrin päässä sulasta kairailemassa.....Hirvittää, miten taas käy! Osalla on hyvä tuuri, toisilla taas ei. Seuraavien päivien lehditä saa lukea ehkä: " Kokenut pilkkijä hukkui heikkoihin jäihin." Monet eivät tunnu ymmärtävän, että säiden muutokset vaikuttavat jääpeitteisiin niin meillä kuin napajäätiköilläkin.
Pelottavaa!
Avanto pitäisi saada aikaiseksi. Olemme pitäneet laiturin päässä pientä puutarhapumppua. Se on pitänyt avannon auki läpi talven. Kovimmilla pakkasilla avanto pienenee, jolloin käymme vain kastautumassa. Lauhemmilla ilmoilla voi uida lenkin.... ja sitten saunaan lämmittelemään ja kuuntelmaan ihanan hyrisevää olotilaa:)

lauantai 5. joulukuuta 2009

Sininen hetki

Piti vielä uudestaan tulla bloggailemaan, kun kävin kuvaamassa ulkona sinistä hetkeä. Se on niin uskomattoman hieno hetki ja se kestää niin pienen ajan....Kuvat tulivat hieman tummasävyisiä, joten en ihan saanut sitä väriä tallennettua :( Mutta toivottavasti tunnelman aistii....
Lisäksi pari esimerkkiä aiemmin kirjoittamiini koristeisiin. Kuvassa näkyy suuria kiviä ruusupensaiden edessä. Ne kivet muuten sain äitienpäivälahjaksi ;).Vanhat lyhdyt vaeltavat välillä paikasta toiseen ja nyt ne ovat näillä kivillä polulla kotiovelle päin. Alla olevan kuvan otin sisällä. Risukranssin olen koristellut led-valoilla ja kristalleilla. Rantasaunamme pilkottaa keskellä ja yksi piha-alueemme suurista kuusista.
Kallajärvi ei muuten ole vieläkään kokonaan jäässä. Toivon, että saamme viime talven kaltaiset jäät. Silloin pääsimme luistelemaan luonnon jäille ja tutkimaan kotijärveämme ihan eri tavalla kuin kesällä. Läpinäkyvä jää on huikea elämys!
Hyvää itsenäisyyspäivää
huomiseksi kaikille!

Koristeet


Keraaminen aurinkokoriste ilahduttaa nyt, kun muuten ei ole paljoa värejä ja kukkivia kasveja. Sisareni on keraamikko ja häneltä olen saanut monia hauskoja ja ihania koristeita puutarhaan ja kotiin :). Kesällä ne maastoutuvat, eivätkä herätä huomiota....mutta kun tämäkin aurinko pilkistää kesällä sammalleimujen ja ukonhattujen lomasta, tuntuu mukavalta. Pienet yllätykset puutarhassa ovat mielestäni tosi tärkeitä. Kaiken ei pidä näkyä kerralla. Puutarhassani on paljon kiviä ja käsintehdyt keramiikkaesineet sopivat niiden kanssa mielestäni loistavasti. Vierastan teollista "krääsää", joka usein on liiankin näyttävää ja vaatii melkoista sommittelukykyä, ollakseen kokonaisuuden kannalta hyvää. Makuasioitahan nämä tietysti ovat:). Miehelleni on jatkuva ihmetyksen aihe se, mikä minun mielestäni voi olla kaunista ja puutarhaan sopivaa. Rakastan erityisesti ruostuneita ja kauhtuneita esineitä( varsinkin puutarhatyökaluja ja saaveja, kannuja ym.) ja risuista tehtyjä yksinkertaisia koreja ja koristeita. Luonnosta saatava materiaali ja kierrätys on mielstäni puutarhassakin parasta! Huom! Tämän kuvan otin pari päivää sitten, kun aurinko vähän pilkisti ja antoi pienen kultauksen tälle valkoiselle auringolle.