Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


perjantai 11. joulukuuta 2009

Lunta ja aurinkoa


Tänään Kallajärvi näytti taas parhaita puoliaan:). Auringolla ja parin sentin lumipeittellä oli toki iso osa asiassa. Aurinko ilmestyi jännittävästi pilvien lomasta puolilta päivin. Sitten se paistoikin ihanasti muutaman tunnin.
Kallajärvi sinnittelee edelleen osittain ilman jääpeitettä. Toisessa kuvassa näkyykin tummana sula alue. Se ei näy estävän pilkkijöitä! Pari äijää oli muutaman metrin päässä sulasta kairailemassa.....Hirvittää, miten taas käy! Osalla on hyvä tuuri, toisilla taas ei. Seuraavien päivien lehditä saa lukea ehkä: " Kokenut pilkkijä hukkui heikkoihin jäihin." Monet eivät tunnu ymmärtävän, että säiden muutokset vaikuttavat jääpeitteisiin niin meillä kuin napajäätiköilläkin.
Pelottavaa!
Avanto pitäisi saada aikaiseksi. Olemme pitäneet laiturin päässä pientä puutarhapumppua. Se on pitänyt avannon auki läpi talven. Kovimmilla pakkasilla avanto pienenee, jolloin käymme vain kastautumassa. Lauhemmilla ilmoilla voi uida lenkin.... ja sitten saunaan lämmittelemään ja kuuntelmaan ihanan hyrisevää olotilaa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti