Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


tiistai 5. huhtikuuta 2016

KEVÄT SAAPUI SIILINPIHALLE

Upeiden hiihtokelien jälkeen tupsahti kevät nopeasti pihaan. Lumet sulavat hurjaa vauhtia, mutta routa on paksu tänä vuonna. Siksi vielä aremmat havut ovat huputettuja. Kevätpuuhat aloitin taas talventörröttäjien raivauksella ja omenapuiden ja pensaiden leikkauksella.

Orvokki näyttää, mitä pitää leikata! Vanhat omenapuut ovat olleet huonolla hoidolla, joten  nyt on tarkoitus usean vuoden aikana leikata niitä ilmavimmiksi. Pari suurta varjostavaa oksa pois, samoin pystysuorat vesiversot.

Rönttäinen vaikutelma vielä jonkin aikaa...

Osa talventörröttäjistä katkottu ja siperianhernepuukin leikattu. Lumet sulivat vuorokaudessa hurjasti.

Vihertää jo :)
Keijupuutarhan rodoissa on paljon nuppuja, joten  hieno kukinta tulossa :)

Ensimmäiset kevään kukkijat saavat sydämen sykkyrälle. Ne ilahduttavat talven jälkeen kovasti. Kamera on ollut taas kovassa käytössä ja kuvaaja hankalissa asennoissa, pitkin pituuttaan välillä maassa, että on saanut mieleisiään kuvia pikkuruisista ihanuuksista :)

Kevään ensimmäiset ovat aina Keijupuutarhan Cream Beauty- krookukset. Pienet hurmaavat valon lähteet muuten värittömässä puutarhassa.
Muutakin kiinnostavaa löytyy jo kuten pensaista ensimmäisenä kukkivan näsiän pullistuneet nuput. Kiinanlumikärhön siemenkodat ovat edelleen hurmaavia. Joka päivä jotain uutta ilmestyy maasta. Tete-narsissit ovat ilahduttaneet jo pääsiäisestä asti vanhoissa astioissa. Yhden uuden kattilankin sain kokelmiini! Lämpimät kiitokset :). Voi tätä kevään  ihmettä!


5 kommenttia:

 1. Kevät on siellä pidemmällä kuin täällä, jossa maa on vielä jäässä.

  VastaaPoista
 2. Onpas Orvokki kasvanut! Ketterä tyttö painelee puiden latvustoissa :D. Suloisia nuo keltaiset krookukset, kuin voinapit. Pitää pistää tuon lajikeen nimi korvan taakse kun keltaisia kukkia ei keväällä ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
 3. Googlasin kosmoskukkaa, tupsahdin tänne :)
  Upea pihakuusi teillä! Ja krookuksien väri on kaunis.
  Lähipäivinä ajattelin laittaa kosmokset esikasvatukseen.

  VastaaPoista
 4. Orvokki on niin ihana apulainen :)

  VastaaPoista