Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


sunnuntai 24. tammikuuta 2016

TALVEN TUNNELMIA IKKUNAN TAKAA

Kahden viikon reipas talvisää  hurjine pakkasineen on nyt ohi, ainakin toistaiseksi. Yli -30 C pakkaset ovat kyllä minulle liikaa, samoin Orvokille! Me pyörittiin sisällä ja ihailtiin kauniita pakkaspäiviä sisältä käsin. Jotain hyvää tässäkin oli, sillä sain tehtyä viime vuoden  Siilinpihan vuosikirjan :)
Kuvakirjaa tehdessä tuli kyllä kova ikävä jo kesään. Oma piha näyttää kuvissa niin ihanalta. Kuvakulmat on tietysti sopivia ja tässä vaiheessa ei tule paljoa muisteltua sitä työmäärää, mikä kesällä on. Oikeasti ei muutenkaan, koska se on niin mieleistä :)
Seuraava kuvan jouluruusu on kuvattu 24. 4.2015! Vain kolme kuukautta, jess!


10 kommenttia:

 1. Blogillasi on ihana nimi! Siilit ovat suosikkejani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilit ovat olleet mulle tosi tärkeitä. Tein yli 30 vuotta töitä Käsityöpaja Sinisessä Siilissä ��.

   Poista
 2. Kauniita kuvia uinuvasta puutarhasta! Innostavaa puutarhavuotta 2016!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia oot ottanu. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! Käyn kurkkaamassa pian 😊

   Poista
 4. Iiihanat ikkunanäkymät! Ja kissa :-)

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniita kuvia ja tunnelmia.

  VastaaPoista