Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 2. tammikuuta 2016

ILIMOJA PIISAA

Ilimoja piisaa sanotaan Savossa ja tarkoitetaan yleensä hyviä säitä. Oikeasti hyviä ja hienoja säitä ja sääilmiöitä on ollut koko syksyn ja vuoden vaihteen. Revontulia, haloja ym. Olen ollut kamerani kanssa todella laiska, lähinnä kuvannut ikkunasta avautuvaa maisemaa. Tosin tutun maiseman muutokset lyhyellä ajalla ovat kiinnostavia nekin. Kuvat olen ottanut yhden viikon aikana jouluaatosta alkaen! Rikkautta se on tämäkin ja hyvää sellaista :) Avantouinnille päästiin ensimmäistä kertaa eilen. Hieno aloitus uudelle vuodelle. Tähän asti ollaan uitu avovedessä, hrrrrrrr ja hyvä olo!

HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2016!5 kommenttia:

 1. Ihana nähdä miten sama kaunis maisema voi olla niin erilainen eri valossa ja säässä.
  Hyvää uutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno kuvasarja. Tuollaisia saman paikan säännöllisin välein kuvauksia kannattaisi harrastaa enemmänkin. Nyt on sen verran pimeää, ettei kovin paljon tule ulkona kuvailtua.

  VastaaPoista
 3. Kuinka kaunis kuulas maisema! Tuollaisia säitä ei meillä näe kovin usein, nytkin on niin pilvistä ettei taivasta näy.

  VastaaPoista
 4. Kaunis maisema vaihtuvine tunnelmineen!

  VastaaPoista
 5. Kaunis maisema vaihtuvine tunnelmineen!

  VastaaPoista