Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


lauantai 16. maaliskuuta 2013

TULPPAANIEN LUMOA

Kuihtuneen tulppaanin lumoa

Heti kun ensimmäiset leikkotulppaanit ilmestyvät kauppoihin ostan niitä  keittiön pöydälle. Ne tuovat kevään kotiin :) Nyt on ollut niin kylmiä öitä, ettei kevät etene kovinkaan nopeasti, vaikka päivällä ihana aurinko lämmittääkin jo ja saa räystäät tippumaan. Monena yönä on ollut yli 20 astetta pakkasta.Ei millään malttaisi odottaa maan sulamista ja puutarhaan pääsemistä. Toisaalta tiedän, että on kasvien kannalta parempi, että vielä on suojaavaa lunta. Leikkotulppaanit ovat siis kevätpuuhien korvike.

Oranssit tulppaanit miellyttävät minua erityisesti
 Olen viime vuosina istuttanut aika vähän tulppaaneja puutarhaan siitä syystä, että ne maistuvat niin hyvin peltomyyrille. Viime syksynä kuitenkin innostuin alennusmyynneistä ostamaan useampiakin lajikkeita. Kun halvalla saa.......tiedättehän ? ;) Mielenkiinnolla odotan siis kevättä ja iloista kukintaa koska myyristä ei ole kovin paljon merkkejä ollut, ainakaan mitä Martta-kissan saaliista voi päätellä.

Metsätulppaani, Tulipa Sylvestris, kasvaa luonnonvaraisena Etelä-Euroopassa

Hehkuvan punaisen kerrotun tulppaanin, Tulipa Abba, kukat aukeavat erikoisesti melkeinlautasen kokoisiksi.
Tässä `Abbat`auenneina

Parvitulppaani , Tulipa tarda, on matala ja leviää pikkuhiljaa.
Monet tulappaanit kuten tämä Tulipa Wirosa muistuttvat kukinnaltaan pioneja
Monissa on myös hauskoja yksityiskohtia kuten tässä `Mount Tacoma`-lajikkeessa vihreät raidat.


6 kommenttia:

 1. Kauniita tulppaanikuvia. Onneksi laitoin paperille, mitä mihinkin istutin. Muuten en enää muistaisi tulppaanien nimiä ja paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miun ei ole tullut tehtyä karttaa kasveista, mutta pidän muuten kasvilistaa ja kuvaan. Näilläkin konsteilla pysyy hieman ajan tasalla, että mitä sieltä omasta puutarhasta löytyy:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Lämpöä ja iloisia värejä blogi-ja fb-ystävä :)

   Poista
 3. Ihania tulppaanikuvia!
  Toivottavasti sipulut ovat säästyneet myyriltä ja pian saat nauttia niiden loistosta.

  Sinulle on tunnustus blogissani Suvipiha, käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista