Puutarhailua III-vyöhykkeellä

Maailmassa tärkeintä on puutarhan hoito eikä sekään ole niin tärkeää....

Puutarhailen III- vyöhykkeellä järven rannalla sijaitsevalla maatilalla. Tärkeinpiä ovat taide, kierrätys, viihtyminen ja ilo puutarhassa ja luonnonmukaisesti itselle kasvatettu ruoka. Keräilen vanhoja perennoja ja harvinaisiakin kasveja. Siilinpihalta löytyy tällä hetkellä n. 1200 erilaista kasvia. Taide on myös osa puutarhaani monissa muodoissaan: veistoksina, kasvien väripintoina ja muotoina ja mm. maalaus-ja valokuvanäyttelyinä puutarhatapahtumissa.
Siilinpihalla on sekalainen kokoelma kuvia, mietelmiä ja arjen tapahtumia kotipuutarhassa ja lähiympäristössä. Blogini nimi tulee siitä, että työni on ollut käsillä tekemistä ja siniset siilit ovat tärkeimpiä hahmoja, joita olen töihini maalannut:). Puutarhastakin löytyy siilejä, varsinkin keraamisia. Niin ja puutarhakissa Orvokki auttelee emäntää ahkerasti ;)


Kommentit ja keskustelut kaikista puutarhaan liittyvistä asioista ovat tervetulleita :). Kirjautumalla voit helposti osallistua. Oikella olevasta blogiarkistosta löydät vanhemmat päiväkirjat. Klikkaamalla päiväkirjassa olevia kuvia, saat ne suuremmiksi. Kuvat ovat ottamiani, joten ethän käytä niitä luvatta:)

Tervetuloa Siilinpihalle :)


torstai 28. maaliskuuta 2013

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ
Pääsiäisen kunniaksi ostin tällä kertaa keltaisia tulppaaneja ja tietysti somia Tete- narsisseja. Keltainen on niin raikas keväällä. Johtunee lisääntyneestä valosta ja auringosta, joka on myös keltainen, useimpien meidän mielestä.  Narsisseista saa nauttia pitkään kun muistaa nostaa ne koviksi pakkasöiksi sisälle. Kukinnan loputtua ne voi istuttaa maahan pensaiden juurille. Seuraavana keväänä ne sitten kukkivat siellä iloisesti. Tätä kun harrastaa vuosia, niin melkoinen Tete-meri löytyy pensaiden alta! Nyt nautitaan pikkuhiljaa etenevästä keväästä....


Tänä vuonna kuistin käyttö on alkanut tosi myöhään eli tänään. Aiempina keväinä olen usein aurinkoisilla säillä käynyt juomassa ainakin päiväkahvin vilttiin kietoutuneena  kuistilla. Sää on ollut tänä keväänä tosi kaunista, mutta kylmää. Tuuli käy tehokkaasti vielä tähän mäelle, joten olen vain piipahtanut hetken kuistille pisamia hakemaan ;)

Tänään sitten järjestelin ja siivosin hieman lumesta vapautuneita alueita. Laitoin liinan pöydälle ja tein pääsisäiskattauksen. Ihan vain itselleni:) Kylläpä eväät maistuivat hyvälle. Tämä on sitä parasta kesän odotuksen alkua....


Vanhoja Wärtsilän keltapunaisia kattiloita ja pannuja olen keräillyt jo jonkin aikaa. Ne palvelevat mainiosti myös suojaruukkuina sekä sisällä että puutarhassa ja tietysti näin kevällä kuistilla. Sopivat pääsisäiseenkin mainiosti! Pääsiäisnoitakin voi halutessaan lainata toista kahvipannuista :)Perunanarsissin suomalainen nimi on kyllä aika hölmö, mutta kukka on yksi kauneimpia kevään sipulikukkia:) Sen englantilainen nimi Narcissus 'Bridal Crown', on paljon kuvaavampi. Mieluummin kutsuisin näin kaunista kukkaa morsiuskruunuksi. Muistelen kuulleeni, että suomalainen nimi tulisi kasvin perunamaisesta hajusta. Pitääpä käydä haistelemassa tai tuoksuttelemassa.

6 kommenttia:

 1. Voi olla, että sipuli tuoksuu perunalta, en ole kokeillut. Mutta ainakin perunanarsissin kukissa on todella vahva makea tuoksu, ei yhtään perunamainen! En minäkään ymmärrä, miksi tuollainen nimi.
  Ihanan näköinen terassi ja pääsiäisasetelma, kahvipannut tuovat tosiaan hauskan pääsiäisnoitamaisen lisän :-D
  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Olen aina tykännyt perunanarsissin tuoksusta samoin kuin perunasta, mutta en niitä silti yhdistäisi. Iloisen raikas pääsiäisasetelma näyttää syntyvän noista vanhoista padoista ja pannuista.
  Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. En minäkään ihan perunaa tuoksusta löydä.. tai pitäisikö sanoa hajusta. Meillä on perunanarsissi olkkarin pöydällä ja puoliso on katsellut sitä monta päivää sillä silmällä että voisiko siitä hankkiutua jotenkin eroon minun huomaamatta.. juurikin sen hajun takia :)

  VastaaPoista
 4. Eli edelleenkin tuo nimi mysteeri.....

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia. Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
 6. Nyt kuulin uuden version perunanarsissin nimeen: kuulemma alunperin lähtenyt siitä, että kasvattaa ryvässipulimaista sipulinippua. Ruotsinkilinen nimi potatislök eli suomennos siitä perunasipulista perunanarsissiin...

  VastaaPoista